Underbara fredag!  – Rebecca Dufwall

Rebecca Dufwall

Underbara fredag! 

En effektiv fredag! 

Vi startade dagen med att åka till Ekenäs hyvleri och köpa golvlister. Ett antal tusen fattigare men wow va fina barnens rum kommer bli!

Det blev en 20 cm hög golvlist tillsammans med en tunn dekorlist. Höjden på listen kommer sluta på ca 30-35 cm, så fint! Man blev helt tokig där inne bland allt snickeri men vi sa att vi köper lite i taget så slipper vi bli utfattiga på en gång! 

Stig som hjälpt oss där inne var så trevlig! Han tyckte det var så roligt att vi unga faktiskt väljer att lägga pengar på riktigt snickeri till de gamla husen. Han sa likt mig att renovera sönder en sekelskiftsvilla är det värsta man kan göra – jag håller med! Ett gammalt hus ska allt hållas till det ursprungliga. 

Han berättade även att ett par på Stockholm hade letat fram deras otroligt gamla lister, postat i ett brev till dem och nu ska de göra en ny list efter den gamla listen. Alltså förstår ni vilken möjlighet det finns när man åker till ett riktigt hyvleri? 

Nästa månad blir det nya hörnklossar och taklister till barnens rum, liknande som finns i de rum som inte är sönderrenoverade av de gamla ägarna! 

Nu är bara frågan vilken färg jag ska välja att ha på listerna. Jag har sedan en tid varit inne på en svagt, svagt ljusgrå ton så jag tror faktiskt det hamnar där! Grått kan ju aldrig bli fel! 

Efter hyvleriet gjorde vi lite nytta både inne och ute. Utomhus klippte vi resten av häcken och slängde på allt ris på kärran och körde till majbrasan, så smidigt! Halva trädgården är städad, resten får vi ta nästa veckan då jag jobbar imorgon och på söndag åker vi iväg över dagen! 

Nu sitter vi mätta och goa efter fredagstacos och lite godis! Dags att kramas med familjen innan helgjobb. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.