Rebecca Dufwall

Pepparkakscheesecake 

Har ni inte hunnit tröttna på pepparkakor ännu så har jag här ett galet smarrigt recept som ni måste testa, kanske till julfikat på julafton! 

Pepparkakscheesecake med vit choklad12–14 bitar

Botten

  • ca 50 g Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)
  • ca 200 g pepparkakor
  • 80 g smör, smält

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex philadelphia
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 150 g vit choklad, smält
  • 3 äggvitor

Garnering

  • ½–1 apelsin, rivet skal
  • några pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.

4. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor.

  
Receptet kommer från @lindasbakskola hon här även många andra smarriga recept, in och kika! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.