PARIS – Rebecca Dufwall

Rebecca Dufwall

Annons

PARIS

Efter en lång resa landade vi äntligen i Paris, det började med att vår transfer aldrig dök upp och vi fick beställa ännu en taxi och betala oss in till stan. Ingen sömn på över ett dygn och vi kände oss trötta, slitna och ofräscha! Som tur fick vi rummet tidigare och kunde slänga oss i  duschen innan vi begav oss för lunch och promenad! 

 
Något jag ogillar med Paris är faktiskt all trafik, det är helt crazy! Här hade jag aldrig satt mig bakom ratten haha. När jag hör ordet Paris tänker jag på konst, basker, baguetter, konst mm och något som verkligen inte hörde ihop med min bild av Paris vart allt skräp som låg överallt. Helt fullt med skräp längs stora vägarna, såg så illa ut! 

Här inne i stan är det inte alls skräpigt på samma vis men här nere röker alla och det ligger fimpar precis överallt, trist! Sverige är verkligen ett rent land om man jämför. Iofs skiljer ju folkmängden en hel del och det gör ju sitt! 

Annars är PARIS verkligen så fint! Alla gamla byggnader får mig att bli knäsvag, älskar ju detaljer och staden är så mysig! Alla dessa små caféer som finns överallt och det fikas flera gånger om dagen, typiskt Paris! 


Igår promenerade vi långt! Det är gator och gränder överallt så det är så svårt att hitta när man är här första gången haha. Tur vi har kartor på telefonen som kan ta oss dit vi vill, supersmidigt. Vi tog oss till Champs-Élysées, vi bor i samma arrondissement så vi behövde inte gå alls långt! 

Där kikade vi i affärerna och fikade på Ladurée, det finaste fiket jag någonsin suttit på! Om jag säger såhär – vi fick köa in! Helt galet med folk men värt väntetiden. 


Någon speciell shopping blev det inte i går, jag har sagt att denna resan ska vara lugn – god mat och bara njuta av dagarna här nere. En liten suvinir – ett Eiffeltorn köpte jag iofs! Kul att ha. 

Idag ska vi besöka Eiffeltornet och Louvren, fika och äta gott! Ja vi verkligen bara njuter här. En sådan resa har jag verkligen längtat efter, inga måsten! Det vi inte hinner, hinner vi inte. Då får vi åka hit igen! Det enda vi är på jakt efter idag är något fint till barnen. De saknar oss där hemma och vi saknar dem och när mina föräldrar vart ute på resa utan oss fick vi alltid någon present och jag minns hur uppskattat det faktiskt var! 

Nu ska jag väcka liv i gubben min, jag är sugen på frukosten haha. Hotellfrukost längtar man alltid till – något alldeles extra tycker jag! 


Ha en härlig dag! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons