Jag blir så förbannad! – Rebecca Dufwall

Rebecca Dufwall

Jag blir så förbannad!

Ibland undrar jag hur mänskligheten tänker? Är vissa bara omedvetna eller är de riktigt korkade?

Varje morgon när jag åker till jobbet, strax innan 06:00 möter jag x-antal människor som är ute och går med sina hundar eller kör cykel till arbetet. Det är kolsvart ute och även regnigt och minskar min syn som bilist ännu mer och där kommer ni i svarta kläder UTAN reflexer? Hur tusan tror ni att jag ska se er? Ursäkta ordspråket men ni är riktigt dumma i huvudet som utsätter er själva för detta.

Hur svårt är det att ta på sig en reflexväst eller en vanlig reflex så ni iallafall syns lite? Era hundar skall också ha reflexvästar under denna årstiden.

Rör jag mig utomhus tidigt eller sent under denna årstiden bär jag alltid reflexer, mina barn också! Även när jag är ute och springer har jag full mundering detta halvåret, blinkade flex på armen samt reflexväst. Bättre att överdriva än att inte synas alls.

Om ni inte redan använder er av reflexer så LÖP Och KÖP genast! De flesta olyckor som sker med gående trafikanter är just i mörker. Vet ni skillnaden på att bära reflex och inte?

Bär man reflex syns man på ca 125 meters håll om bilen har halvljus på. Bär du INTE reflex syns du först på 25 meters håll, tror ni man hinner bromsa då? NEJ!

SNÄLLA BÄR REFLEX, inte bara för oss som kör bil utan för din egen skull.

Reflexer finnas att köpa i de flesta livsmedelsaffärer och endel delar även ut helt gratis!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.