Hur ser en vardag hemma hos oss ut?  – Rebecca Dufwall

Rebecca Dufwall

Annons

Hur ser en vardag hemma hos oss ut? 

Jag är ju en planerare ut i fingerspetsarna. När jag gick i skolan hade jag alltid listor “att göra” och hela loggboken var full av anteckningar så som att, handla, träna, plugga, städa. Ja hela livet fanns i den där lilla boken! 

Så är det inte NU! 

Det är sällan jag gör listor nu för tiden men det händer att jag behöver h en to do lista. 

Här hemma stiger vi upp runt 06:00, vi klär på oss och jag lagar frukost (fibergröt och smörgås). Vi äter frukost! 

Därefter lägger jag alltid fram det dem ska med till förkolan – Kim lämnar på förskolan och jag åker till jobbet.

Barnen är på förskolan till 15:30 då jag hämtar. Nu brukar vi hitta på något roligt, vara ute, måla, bygga koja, spela spel, pussla, ja vad som kan tänkas passa för barnen! 

Klockan 17:00 lagar jag alltid middag så hela familjen ska kunna äta tillsammans när Kim kommer hem vilket jag tycker är viktigt! Efter maten gör vi iordning barnen för kvällen, eventuell dusch/bad, pyjamas och tandborstning. Beroende på vad klockan är så får de kolla på tv en stund! 

Runt klockan 18:30-19:00 beroende på hur trötta de är går vi upp i sängen, läser bok och kryper ner i sängen. Oftast Nellie i sin egen med någon av oss bredvid och Nicole i vår säng. Vi har alltid legat bredvid och kommer inte sluta med det. Det är mysigt och ett härligt avslut på dagen att få kramas till sömns! 

När barnen somnat går vi upp igen. Jag plockar fram kläder till barnen och sedan är det soffhäng, jobb eller träning på schemat. En vanlig vardag hemma hos oss, inte så olikt någon annans. Man hinner inte mycket mer än så. Sen ser dagarna lite olika ut beroende på om jag jobbar till 10, 15 eller 18. Den dagen i veckan jag jobbar till 18, lagar jag alltid bår middag på morgonen innan jobbet så det är klart när vi kommer hen efter 18. Både skönt och smidigt att göra så! 

Jobbar jag bara till klockan 10:00 brukar vi oftast hitta på något roligare den dagen för att liva upp vardagen lite. Leos lekland, badhuset, lekparken. Aktivitet efter väder helt enkelt! 

Vi håller alltid samma mattider, frukost, mellanmål och middag! 

Hur ser er vardag ut? 


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

  1. Amanda

    När städar du/ni till vardags? Själv är jag så pedant och kan ibland inte koppla av och leka med barnen förens det är rent överallt igen.. och då kan klockan dragit iväg så att det redan är dags att påbörja middagen istället. En ständig stress att känna sådär! Ha en fin dag!

    1. rebeccadufwall

      Åh! Jag är precis likadan 😩 jag försöker alltid se till att det är rent och fint innan jag går och lägger mig på kvällen så är det fint när man vaknar. Barnen hinner inte stöka till så värst innan förskolan på morgonen 😊 Behövs det dammsugas så brukar jag sätta barnen med pussel, magisk sand eller lego som de kan göra själva en stund innan jag leker med dem :) trevlig lördag!

Annons