Att vara och bli mamma

Räddaren i nöden

När vi väntade Charlie fick vi en bok av min pappa. Denna boken blev snabbt en favorit i hyllan och jag har ofta tagit fram den och läst lite om det som vart aktuellt just då. Som tex när Charlie fick vattkoppor, då läste jag om vattkoppor i boken och fick reda på att får dom koppor på handflatan eller under foten då är sjukdomen på väg att gå över. Det har jag inte läst någon annanstans. Dom skriver på ett sånt enkelt sätt så alla förstår. Jag älskar verkligen den här boken och ibland är den min lilla räddare:)

IMG_2190.JPG
Man kan läsa om allt från det att man är gravid och om barnens sex första levnadsår. Just nu sitter jag och läser om hur det kan bli när det kommer ett syskon i familjen. Ett stycke fastnade jag lite extra för. Vi har tänkt att låta Charlie gå kvar på dagis några timmar i veckan även när bebisen kommer, för att han ska få ha kvar sina rutiner och få leka med sina kompisar. Man möter motstånd mot det från olika håll och många tycker att är man hemma så ska man minsann ta hand om sina barn och inte lämna bort dom. Nä självklart i vissa fall kanske inte det större syskonet vill gå till dagis utan vill vara hemma med mamma eller pappa och då ska självklart den få vara det. Men vi vill i alla fall visa Charlie att vill han vara på dagis så ska han få vara det.

IMG_2191.JPG
I det sista stycket här så skriver dom utifrån vad som kan vara bäst för barnet och det känns skönt att någon gör det. Och att vi kan få ett litet kvitto på att vi inte är helt ute och snurrar.
Hur tänker eller tänkte ni när ett nytt syskon skulle komma till världen? Dagis eller inte?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Det är ni som känner er son bäst och vet vad han mår bra av, såklart 🙂 Är förskollärare och har erfarenheter av att många föräldrar nästan tror att de måste fortsätta lämna. Att barnen missar så mycket om de inte går. Men det gör de inte. Vill verkligen säga att ni föräldrar är 1000 gånger viktigare! 🙂

    Jag vill dock tipsa om att låta honom vara hemma de första 10 dagarna när niär hhemma båda två. Har erfarenhet av att yngre barn tycker att det är lite jobbigt att bli lämnade när både mamma och pappa är hemma med lillasyskonet. Så det är nog bra att alla får vara hemma tillsammans i början tror jag.

    1. petra

      Tack så mycket för tipset! Hade inte tänkt så långt som att det kan vara bra för honom att vara hemma i början men när du säger det känns det så självklart:)

  2. Emma - På Smällen!

    Håller med. Jag har också Stora boken om barn här hemma. Lärde mig massa på den. Den är ingen rolig bok att läsa i förväg tycker jag, men när Lucas väl kom så var den som värsta uppslagsboken och jag förstod massa nya saker bara genom att läsa om det som var aktuellt just nu!

    Tyckte också att det var skönt att höra att det med dagis är något positivt. Jag har alltid tänmkt precis som det står där, men jag har aldrig fått det bekräftat förut så det kändes väldigt bra 🙂

  3. Johanna

    Vi tänkte göra som ni. Låta honom gå 15-timmar har en son som älskar förskolan. Men det kanske inte blir 15 timmar varje vecka heller för den delen. Jag kommer göra det jag känner just då. Känner jag att idag vill vi göra detta så gör vi det och jag kommer inte låta förskolan komma i första hand. Vilket jag märker att många gör.. i jobbet ser vi ju vilka barn som är förskolebarn och vilka som inte är det.. ofta är det föräldrar till barn som inte ”trivs” som ”tvingar” dit sina barn. Det är precis som om det är något obligatoriskt att vara 15 timmar prick, man kan liksom inte ens hämta 10 min tidigare utan är där till tiden är ”ute”..
    Ett tips är att prata med personalen och höra vad de tycker, be att de ger dig råd och är ärliga, men oavsett ha kvar platsen och lämna så mycket som du känner att han behöver.
    /Johanna