Att vara och bli mamma

Att förklara för sitt barn att han ska få ett småsyskon

Hur förklarar man för sin knappa 2 åring att han ska bli storebror? Kan man förklara det? Försöker säga att det ligger ett syskon där inne som han ska vara snäll emot och klappa fint på magen. Nu har man börjat känna ordentligt med sparkar och rörelser, eller jag känner massa och Fredrik känner ibland så när man kan börja se rörelserna ordentligt på magen då kanske han förstår mer.
Hur gjorde ni när ni berättade för era små att dom skulle få syskon? Eller hur tänker ni göra?

IMG_2178.JPG
Hittade en blivande storebror körandes flexi-trex bilar under täcket i sin säng.. Mammas goding<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    Vad roligt med ett syskon! Vi har pratat och läst böcker om det. Och själva graviditeten är nog en slags förberedelse den också, med trött mamma. Sen kommer bebisen och allt blir upp och ner ändå. Men mest härligt och häftigt!

  2. jessy

    jag vet inte om det är ngt direkt knep men jag är mkt på öppna förskolan, där kmr även små barn fram till en ibland och Tuva får dela med sig av mamma lite. Dessutom läser vi lite böcker eller ah försöker iaf.. Försöker mest ta de lugnt och inte ”göra en stor grej av det”, tror inte hon förstår ändå förrän lillebror är här.. Så vi satsar mer på att vara förberedda då..

  3. Linda

    att köpa/låna böcker om ämnet kan ju vara en lösning. Beroende om din pojke är intresserad av böcker så klart. Tror också att prata om bebisen i magen med honom och kanske träffa små bebisar så han får en bild av vad en bebis är. Bra att du/ni lär honom redan nu att vara försiktig med bebisen. En del barn förstår inte att man kan göra illa bebisen sen när den kommer.

    1. petra

      Ja, han har fått träffa några små barn, men vi är de första i vår umgängeskrets som fått barn så det finns inte så många än att träffa:(
      Jag är rädd för att han ska bli hårdhänt och hur man då ska förklara på ett bra sätt att så får man inte göra. Förstår ju ändå de förstfödda barnen att det inte kan vara lätt när det kommer en ny familjemedlem som tar uppmärksamheten från dom. Men lite böcker ska jag kolla efter:)