Att vara och bli mamma

Vattkoppor

Nu på eftermiddagen började det ploppa upp lite prickar på charlies armar och ben. Jag hade läst lite om både svinkoppor och vattkoppor innan. Svinkoppor kommer främst i ansiktet först och det gjorde det inte på Charlie. Har har fått en liten prick vid munnen och en på öronsnibben annars är det på kroppen. Vi var lite osäkra jag och Fredrik så vi bad våra grannar komma förbi och titta, dom har två barn samt jobbar inom sjukvården så det känns som att dom har koll. Och jovisst, om man ska tro deras expertis så är det nu vattkoppor vår lilla fis har fått. Än så länge håller han inte på och kliar men det kommer nog. Har ni tips på bra salvor eller något som kan lindra om det börjar klia massa?
Jag är också lite orolig för att han kan få någon i halsen, hur märker man det? Idag har han inte velat äta något direkt, knappt en pannkaka och två riskakor har jag fått i han. Försöket tom med glass men det ratade han. Det ser ut som att jag kommer få vabba hela veckan, hoppas de andra dagarna kommer bli lite roligare än idag för idag har han inte varit lätt att tas med.
Beställde hem lite mat till imorgon, passade på att beställa lite piggelin, det fick alltid vi när vi var sjuka så det kanske Charlie också vill ha. Något som min mamma alltid gjorde var att krossa medicintabletterna vi fick när vi var små och blandade med glass, jätteäckligt. Kan känna den penicillinsmaken i munnen än. Har ni något hemskt sjukdomsminne som verkligen satt sina spår?:)

IMG_2109.JPG
Ska ta en bild på prickarna imorgon nu får ni nöja er med en magbild;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.