Tänk – Paulinas
paulinaw

Paulinas

Tänk

Tänk att jag har en son som fyller 10 år nästa gång! Det känns overkligt. Han är så stor. Börjar komma in lite i det pre-teen beteendet. Snäser, suckar och tycker att jag är pinsam. Fullt normalt men ibland lite smärtsamt för mammahjärtat.
I söndags hade vi en diskussion om denna nyfunna attityd som tittar fram då och då. Han förstod.
Det är inte lätt att vara förälder. Det är inte lätt att vara barn. Livet är inte lätt alla gånger, men å andra sidan så är det ingen som sagt att det är lätt. Ur motgångar föds man starkare och man lär sig konstant vilket är fantastiskt kan jag tycka.
Försöker lära Melker det också.
Nu är det snart 3 år innan han är tonåring, ska ladda upp med böcker om konflikthantering, självförtroende och mutor tills dess 😉 hehe.

Är det något jag älskar att vara så är det mamma, ingen ger dig så många utmaningar som barnen men ingen annan ger dig så mycket kärlek som dina barn. Det är fint. På ett sätt är det fint med allt trots, trist attityd mm för det betyder att de är så trygga och känner sig älskade. De ska trots allt trotsa och undersöka och försöka tänja på gränserna man satt.
Det är normalt. Det ska vara så. Det gäller själv att skaffa rätt tålamod, förståelse och styrka för att ta sig igenom allt detta.
Så tänker jag.
Jag har valt dom, dom har inte valt mig.
Även om jag inte är överlycklig över att ha en 9,5 åring som klickar mig i luren för att han får nej och en snart 4 årig unge som ligger på golvet på Ica och skriker – så inser jag att jag är otroligt lyckligt lottad och jag skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt.
Barn är mirakel!

IMG_7582.JPG

IMG_7580.JPG

IMG_7596.JPG

IMG_7569.JPG

IMG_7513.JPG

IMG_7550.JPG

IMG_7494.JPG

IMG_7490.JPG

IMG_7492.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
paulinaw

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jottan
    jotti82

    Som jag känner igen mig allt du skriver! Jag har 2 flickor i samma åldrar som dina grabbar och pre-teen stadiet med 9 åringen har varat ganska länge nu. Skönt att höra att fler har det likadant som jag. Verkar som om alla i min omgivning har läget under kontroll utom jag 😉