Tänkvärt – Paulinas
paulinaw

Paulinas

Annons

Tänkvärt

Våra förhållanden påverkar hur bra vi mår  <– läs mer i D-flex blogg, klicka på länken för att komma till inlägget.

Det är otroligt viktigt att må bra i den kärleksrelation vi lever i, men givetvis gäller samma sak för vänskapsrelationer. Det gäller att kompromissa, två liv ska bli ett – så det förstår man ju att en inte kan få bestämma allt. Men ibland kanske man kompromissar med fler saker än vad man egentligen borde bara för att man är stark och att det “inte är så viktigt” just där och då… men sen… sen kommer den där gnagande känslan (jag vill ju inte det egentligen eller varför sa jag så eller hur kunde det bli såhär jag tycker ju inte så egentligen)… och sen kommer det kanske fler saker man börjar “ta” för att det inte “är så farligt” och för att man inte vill vara besvärlig osv. Och sen kanske man är där… i en osund relation.

Hur har du det i dina relationer med nära och kära? Hur är du själv?

Jag försöker alltid tänka, hjälpa inte stjälpa. Jag vill vara bra för alla i min omgivning, det krävs lite egentligen för att få andra att må bra – laga middagar med mycket kärlek, överraska lite här och där, se till att dessa personer känner sig uppskattade, att de får skratta men även säga ifrån eller ifrågasätta är att visa kärlek och omtanke – att göra saker för andra med passion.

Jag vill ge mina barn främst men även mina underbara vänner verktygen att säga ifrån, kunna säga stopp när de inte blir behandlade som de önskar. Ingen annan ska tala om vad som är okej att reagera negativt på utan sådana gränser bestämmer man givetvis själv, alla är vi olika med olika gränsdragningar. Själv har jag nog varit rätt dålig på den biten, jag blir ibland en dörrmatta – rädd för att vara besvärlig osv. I vissa situationer tuff, i andra väldigt väldigt liten.

Självkänsla… Det är så otroligt viktigt för vilka vi blir i relationer med andra.

Till något annat…

Jag tycker att det är tråkigt att bli dömd, dömd att jag är en korkad brud som söker masssssor av bekräftelse bara för att jag delar bilder på min vältränade mammakropp på Instagram och även här i bloggen. Jag är mer än så. Jag tycker på riktigt att det är så himla roligt att inspirera till en hälsosam livsstil och när jag själv förändrade mitt leverne så gav det mig den största egoboosten jag någonsin varit med om. Jag mådde/mår så himla bra fysiskt och att jag fick en stark och slankare kropp var ju bara en fet bonus. När man finner den typen av inspiration och “upplysthet” själv så vill man/jag att alla andra ska må lika bra! Det var ju med så enkla medel som jag, en vanlig småbarnsmamma med hektisk vardag uppnådde denna känsla/resultat och då tror jag att de flesta andra (som vill) också kan må så bra med relativt enkla medel. Då går jag all in i det och liksom gå in för att paketera det och förmedla den energin och känslan så bra som möjligt till er som kan tänkas vara den “målgruppen”. Många av er vill ha bilder och jag har inga problem med att bjuda på mig själv på det sättet. Jag är ju stolt över min kropp och mina resultat. Naturligtvis får jag en enorm energi, boost mm av att ni gillar det jag gör – det ger mig bekräftelse och det är något som vi alla vill ha mer eller mindre av. Och då menar jag att jag mår bra att få bekräftelse av att jag gör något som får er att må bra. Det är givetvis roligt att veta att ni eller vissa tycker att jag ser fin ut också, men i ärlighetens namn så behöver jag inte lägga ut spännbilder på nätet för att få en komplimang gällande mitt utseende.

Jag vill inte låta vissa saker styra över hur jag lever mitt liv. Jag tycker att det är roligt att inspirera er med bilder – men jag tycker inte om vad det signalerar om mig, att jag då skulle vara en bekräftelsetörstande person som skriker “se mig, se mig, se mig” till varje pris som helst, för sån är jag inte. Måste jag skippa att lägga ut bilder för att passa in i en viss mall? Och vem bestämmer vilken mall som är okej?

Jag har otroligt många sidor – för mig är människan mer komplex än att man gör en sak av bara en anledning.

Jag bloggar och instagrammar av många anledningar, och visst är bekräftelse ett visst mått i detta – men det är inte och har aldrig varit den största anledningen. Mer att jag har ett behov att berätta, så känner jag. Jag vill tala om vad jag tycker om eller vad jag vet om vissa saker som kost/hälsa/träning, prematuritet, välgörenhet, god mat, balans i livet med barn/vänner/träning, Lilla barnets fond… osv – kanske kan jag få någon att börja träna, kanske kan jag värva en medlem till Lilla barnets fond, kanske kan jag få någon att tycka mer om att laga mat… För er som läser min blogg regelbundet så hoppas jag att jag ger en nyanserad bild av vem jag är. Jag menar att jag är mer än bara mina spännbilder för oftast är det med glimten i ögat jag tar dom. Jag skriver om att jag är engagerad i massa olika projekt, pluggat på universitet, blivit utvald till att sitta i tre olika styrelser, det tyder väl ändå på att jag har något innanför pannbenet…?

Jag gillar den jag är, jag inser att jag har mycket kvar att lära och att jag kommer att formas mycket mer åt vissa håll under livets gång – men nu är nu och jag tycker om den jag är nu. Jag har inget problem med kritik eller att tänka i andra banor, det är bara lärorikt – så länge det sägs på ett vänligt/konstruktivt sätt. Jag kan bara vara den jag är, och givetvis gör jag massor av fel säkert dagligen och det finns garanterat massor av saker jag borde bli bättre på och jag ser fram emot livserfarenheten som ger mig verktygen för att bli bättre på dessa saker – men nu är nu och jag måste få vara här och nu. Det skapar för mycket stress för mig att hela tiden tänka på vad som kan hända eller hur saker och ting ska bli years from now – jag vill leva i nuet som den 31 åriga tjej jag är med de verktyg jag har fått hittills.

Budskapet är – Do what makes YOU happy!

Jag är många saker, men först och främst mamma till mina fina killar!

DSC02204

DSC01672 DSC01812 IMG_0381 DSC01729 DSC01547

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulinaw

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons