Olika vård – Paulinas
paulinaw

Paulinas

Annons

Olika vård

Ännu en dag går mot sitt slut. Stellan har precis somnat. Att vänja sig vid glasögonen har gått över förväntan och det är så sjukt skönt att kunna se. Jag fattar inte att jag orkat se så dåligt så länge! Idiotiskt!

Min lilla älskling hade nu feber, 38,7 🙁 det är bl a det här som är så oroligt med att ha ett prematurt barn. En förkylning går lätt över till något annat, alltså lunginflammation. Och det vill jag gärna inte att han ska få uppleva igen. Den rosslingen var inte att leka med 🙁

Tyvärr är det mest negativt med att bo här, att inte kunna vända oss till det sjukhus vi vill. Jag tycker verkligen inte att det känns tryggt med det vi ska vända oss till här. Har varit där två gånger och nej… under all kritik.

Så märker jag minsta lilla så ringer jag antingen vår läkare Thomas Brune (Neonatolog på Danderyd) eller så bokar jag in en läkartid här på vårdcentralen. Sist fick vi träffa en äldre erfaren barnläkare som ställde rätt diagnos och svarade på mina frågor på ett betryggande sätt – han kunde sig grej.

Men innan dess hade vi varit på ett läkarbesök där den doktorn sa att det inte var något fel på Stellan, ja det var dagen innan (Strängnäs Vårdcentral) och sen åkte vi akut till sjukhuset och fick träffa en läkare som var lite si sådär…

Men helst vill vi vara på Danderyd. Dom är helt fantastiska där 🙂 Snabba, duktiga, proffsiga, vänliga och förstående.

Det är en sak jag känner mig orolig för om jag skulle bli gravid igen… för jag skulle inte vilja föda där. OM något skulle vara fel med det barnet, skulle jag aldrig vilja att dom tog hand om barnet där! Det är då ett som är säkert. Men nu så är jag inte gravid, så jag behöver inte fundera på det, ha ha. Fast frågan är, alltså om jag blir gravid igen så måste jag gå på special kontroller och jag har varit på specialist mödravården en gång på Karolinska, där hade jag ju velat gå på kontroller… hmmm… ja, vi får väl se.. först måste man ju fatta beslutet om man vill ha ett tredje barn.

Det är många tankar som snurrar runt i huvudet efter allt som varit. Jag ska enligt läkarna absolut ute vara rädd för att skaffa barn igen. Det som hände var en olyckshändelse pga moderkakan lossnade eller gick sönder och det är inget man kan orsaka själv, utan det var bara något som hände… en olyckshändelse. Med Melker gick det ju bra hela vägen så, dom säger att det bara är att tuta och köra. Men jag vet att om jag skulle bli gravid igen, skulle jag vara väldigt rädd säkert i början och orolig stundtals.

Vi får la se, just nu vill jag bara njuta av att vår bebis blir större och starkare för varje dag som går 🙂 vi klarade det här första året som har varit så oerhört tufft. Jag menar förra året vid den här tiden bodde vi på sjukhus, Stellan låg i kuvös med CPAP dygnet runt. Och vi var så rädda att förlora honom. Förstår ni, så var det för ett år sen!

Det är först nu man kan pusta ut, fast ändå inte. Om ni bara visste vilken resa vi gjort… helt horribla saker har hänt vår bebis… sådana magproblem han haft… inte av denna värld… efter det kolik… Ja minst sagt tufft år. Men vi klarade det, och vi klarade oss hela hur det, ja mer eller mindre.

Ja svammel, svammel…

Nu ska jag laga middag 🙂

 

 

 

I morgon ska Elfa systemet upp! I can´t wait.

 

Ha en fin kväll allihopa! 🙂

Kram på er!

 

//Paulina

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulinaw

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons