Kony2012 – Paulinas
paulinaw

Paulinas

Annons

Kony2012

Hörrni, vill ni hjälpa på riktigt så finns det ju flera bra organisationer som arbetar för en bättre vardag för människor runt om i världen. Tex då Afrika.

Själv stödjer jag bl a Individuell Människohjälp, SOS Barnbyar och Unicef, gör den ni också – det finns så många tvivelaktiga “organisationer” därute som bara vill luras. Strunta i den här med Kony2012, vill ni jobba för en bättre framtid för människor runt om vi världen så väl tex någon av organisationerna ovan.

Man får hem en superbra medlemstidning varje månad där det står hur SOS Barnbyar jobbar och så får man läsa om flera intressanta människoöden. Mycket bra!

Det är viktigt att hjälpa andra som har det värre än man själv, om man kan tycker jag. Det känns också toppen att engagera sig!

Jag “jobbar” passivt – dvs jag skänker pengar till flera organisationer och så “jobbar” jag mer aktivt med välgörenhet i Sverige just nu med en fond. Jag kommer att skriva mer om det och då mer ingående vilken fond det är så snart som det finns mer att skriva om. I slutet av mars har jag blivit inbjuden på ett marknadsmöte som dom ska ha 🙂 där jag och min vän Sofia ska dela med oss av våra idéer. Hur spännande?! Jag älskar det!

Vi kan alla göra något för andra, skänk kläder istället för att sälja OM ni kan. Det finns massor av barn i Sverige som lever i fattigdom och som är i stort behov av kläder.

 

Ja, nu ska jag fortsätta att göra i ordning Melkers fotoalbum 🙂

Kram på er!

 

//Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulinaw

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Du får gärna utveckla hur du menar när du skriver att man ska strunta i Kony 2012. Jag kanske missförstår dig. Men här är hur jag tänker i alla fall:

  För det första behöver ju inte det ena utesluta det andra. Bara för att man bidrar till t.ex. Kony 2012 behöver ju inte det betyda att man struntar i de organisationer du föreslår eller någon annan större organisation.

  Med det resonemanget – att man ska strunta i Kony 2012 och istället vända sig till IM, SOS Barnbyar eller Unicef – skulle du ju även kunna hävda att man ska strunta i din kommande fond och istället vända sig direkt till ovan nämnda organisationer.

  Kony 2012 är ju dessutom ett enkelt sätt att bidra till världshjälp mer aktivt än att skänka pengar om man inte har den möjligheten.

  Man kan inte rädda alla, men om man bara räddar en endaste en är det en seger och bättre än ingen. Just nu har Kony 2012 lyckats sprida sitt budskap stort och engagera människor känslomässigt och politiskt. Förhoppningsvis når de sitt mål och sedan kommer fokus att riktas mot nästa organisation som lyckas tränga sig igenom mediebruset.

  Det svåra med välgörenhet är att engagera människor aktivt och känslomässigt, att få människor att skänka pengar är i jämförelse inte särskilt svårt. Unicef m.fl. är större än Kony 2012, arbetar bredare och är väldigt viktiga aktörer i världssamhället men de aktiverar inte t.ex. ungdomar på samma sätt. Viktigt för att vi en dag ska nå (utopin) världsfred är att aktivera människor och särskilt barn och ungdomar eftersom de är vår framtid.

  Själv ger jag pengar varje månad till IM och Unicef, och kommer att skänka en slant till Kony 2012 också. Lycka till med din fond, kanske kommer jag att skänka pengar till den också när den kommer!

  1. paulinaw
   paulinaw

   Du missuppfattar mig! Jag är absolut för att man ska skänka pengar till flera ändamål! Jag skänker kontinuerligt pengar till större organisationer och ibland så skänker jag en slant hit och en dit. Det ena utesluter absolut inte det andra!

   Du har en poäng! Snackisen som är, som jag utelämnade är ju att Kony2012 eventuellt inte skulle vara på riktigt… Och jag tänker att det är bättre att ge till sådant som man VET är på riktigt. Naturligtvis gör alla som dom vill 🙂

   Det är inte MIN fond, utan en fond som redan existerar. Men som jag kommer att arbeta med förhoppningsvis, då jag kan en hel del om ämnet.
   Alla organisationer, fonder mm verkar ju inte mot samma mottagare. Utan fonden handlar om ett ämne som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Därför engagerar jag mig. Den handlar om ett speciellt ämne – och visst kan man strunta i det, men jag tror att människor som känner sig träffade kommer att skänka pengar till det ändamålet.

   I övrigt skänker jag pengar till IM, Unicef, SOS Barnbyar, “fonden” och Greenpeace. Pga olika anledningar. Jag försöker täcka upp så mycket som möjligt och hjälpa världen och jorden – miljön. Och jag har valt några av de större organisationerna som finns, det känns bra för MIG.

   Och du Karin gör så rätt i att skänka en slant till Kony2012! 🙂 Jag har arbetat med sociala medier och är inte främmande för hur dom fungerar och engagerar väldigt många unga samt sprider budskap enormt snabbt. Så jag förstår inte vad du vill ha sagt riktigt, jag har inte motsatt mig det du pratar om för fem öre.

   Ha en fin kväll!

   Mvh

   Paulina

Annons