På Smällen!

Test av ny hudvårdsserie del 2 – Nourish

Nu har jag hållt er på sträckbänken allt bra länge! Jag berättade ju för er att jag hade testat en ny hudvårdsserie som jag är väldigt nöjd med, men jag avslöjade ju aldrig resultatet!!!  😀

Det är hudvårdsserien Nourish Balance Face Care Mini Kit från Bodystore som jag har provat. Mini-kitet kostar normalt 349 kr och då ingår:

– Balance Cleanser, 50 ml
– Balance Toning mist, 50 ml
– Balance Moisturiser, 15 ml
– Balance Peptide Serum, 15 ml

Just nu fanns inte just det mini-kitet som jag har på Bodystores hemsida, men dom har en giftbox med dubbelt så stora förpackningar som normalt kostar 649 kr och nu var det nersatt till 584 kr, ni hittar det HÄR!

Jag tänkte jag skulle börja med att berätta lite om produkterna, det är ju inte alla som är vana vid att använda en hel serie och det är inte alltid självklart i vilken ordning man ska använda dom olika produkterna. Dessutom så tycker jag att det är intressant att veta varför man ska ha alla produkterna. Vad gör var och en av dessa produkter? Jag har faktiskt läst på djupet om dessa produkter, men det är så mycket info så jag valde att läsa på om just det som motverkar acne.

20140928-173819-63499833.jpg

 

Det är många verksamma ämnen i Nourish Balance-serie, men det ämnet som är mest fokuserat på att ta bort akne är kalciumpantotenat, även kallat vitamin B5, som finns i alla 4 produkterna i serien. När vitamin B5 appliceras lokalt minskar porstorleken samtidigt som sårläkningen och celltillväxten stimuleras. Även talgproduktionen kan påverkas och återgå till normala nivåer och man får mindre problem med oljig hy och acneutbrott. Serien innehåller även vitamin B6 som ökar produktionen av röda blodkroppar och lugnar irriterad hud. Något annat som jag tror har påverkat så att min hy har fått en jämnare hudton och mindre röda fläckar/ärr efter finnar är silicia som stimulerar snabb återväxt av skadad hudvävnad.

1. Detoxifying Cleanser – är rengöringstvålen som tar bort smink och andra orenheter.

2. Refining Toning Mist – är en uppfriskande spray som har till uppgift att tillgodose huden med mineral och vitaminer. Sprayen stänger också porerna för att undvika att smuts kommer in.

3. Nutritious Peptide Serum – är ett ansiktsserum som återfuktar huden och är packat med vitaminer och mineraler som aktiverar hudens egna återfuktningssystem. Serumet innehåller även jojobaolja som fungerar som ett uppmjukande hudkonditionerande medel. Jojobaolja är också rengöring för huden, det rensar porerna och bildar en skyddande barriär för att förhindra irritation och finnar.

4. Essential Moisturiser – är själva dag/nattkrämen som man använder som sista produkt under make-up och även när man inte sminkar sig. Krämen är idealisk för användning på blandhy och oljig hy. Formulan är talgreglerande och arbetar för att minska produktionen av hormonet DHT som i sin tur minskar produktionen av olja i huden, speciellt i T-zonen.

 

Naturliga produkter

Det ni inte visste förut men som ni vet nu, är att jag var gravid. När man är gravid så känns det alltid lite bättre att inte äta mediciner och tabletter. Man vill gärna äta nyttigare och använda naturliga produkter. Det kändes extra viktigt för mig eftersom båda mina hudvårdsserier, Md Formulations och Exvuviance, innehåller vissa produkter i deras serier som man inte får använda när man är gravid! Därför blev jag extra när jag hittade en naturlig hudvårdsserie som funkar!

 

Dryga produkter

Ja, det tycker jag. Efter cirka 3 veckor hade ungefär hälften gått åt, det betyder att fullsize-produkterna borde räcka iaf 3 månader 🙂

 

Nu till resultatet!

Nu när jag tittar tillbaka på bilderna själv så tycker jag att jag kanske inte hade så farligt med finnar, men samtidigt så vet jag att det är supersvårt att få med verkligheten på bild, särskilt i ett dunkelt badrumsljus. Hur som helst så kan ni ju verkligen se skillnaden. På efter-bilderna är jag ju helt finnfri! Jag minns ärligt talat inte när jag var det sist!

20140928-221600-80160586.jpgHalsbilderna gjorde jag som ett litet test för att se hur snabbt finnarna kunde försvinna och bli ”platta”. Jag får ju nästan alltid ett rött märke som behöver få lite tid att blekna. Här tog det exakt 2 dagar från det att jag började med produkterna på halsen också tills att finnarna försvann. Från röd finne med gul prick i mitten som jag klämde på till ett platt litet rött märke på 2 dagar, det tycker jag är ganska imponerande!

 

T-zonen

T-zonen kallas pannan och näsan som tillsammans bildar ett T. Många har ju problem med att just panna och näsa kan bli mer oljigt. Jag har det problemet, speciellt i pannan, men jag får ändå inte så mycket finnar på pannan. Dagkrämen (Essential Moisturiser) ska vara extra effektiv i T-zonen och hjälpa till med detta problemet. Tyvärr hjälper den inte på mig. Självklart kan detta också vara beroende av vilket smink man använder, men just det mineralpudret jag använder har aldrig gett sådana problem för mig förut. Detta är inget jag stör mig på såpass mycket att jag skulle byta ansiktsprodukter, men jag funderar ändå på att se mig om och se om jag kan hitta någon annan dagkräm att använda i pannan för att minska detta problemet. Kanske har Nourish någon från dom andra serierna som kan funka bättre.

 

Ett litet tips!

Jag tänkte dela med mig av ett litet tips till er, nu efter alla mina år med acne och test av olika produkter. Jag har ju gjort typ allt! Jag har ätit mediciner på recept, hudvårdsprodukter på recept, dyra ansiktssyrabehandlingar, slutat äta godis och gluten, använt Md fomulations och Exvuviance, grönsåpa, bröstmjölk… ja you name it! Något jag har insett är att kost och hormoner kan spela jättemycket in. Om jag äter p-piller, har mens, är gravid och om jag ammar. Amma är det värsta för mig! Mina hormoner torterade huden! Men förutom detta så har jag insett att min hud mår bra av att byta ansiktsprodukter med jämna mellanrum och inte köra med samma år efter år. Jag vet inte hur ofta, men jag tänkte köra med en hudvårdsserie tills jag ser att den börjar ge sämre effekt och då byter jag en period innan jag går tillbaka igen. Så gör jag redan med mina hårvårdsprodukter för om jag använder samma för länge så blir håret snabbt fett. Konstigt, men det är som huden (och håret) bli immunt mot de verksamma ämnena när jag använder samma hela tiden. Det med håret har jag faktiskt fått bekräftat att det stämmer så det kanske inte är så ologiskt om det är så med huden också.

20140928-224005-81605734.jpg
Tummen upp!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A

    z jag har fått sååååå mycket pormaskar på hakan. Har klämt massor så då blir det finnar och även röda märken. Att inte klämma är nog det bästa tipset för min del!

    1. Emma - På Smällen!

      Du har rätt när det gäller finnar. Man ska aldrig klämma finnar, men jag kan inte låta bli! När man klämmer pormaskar är det viktigt att pormasken är mogen att klämmas annars trycker man bara sönder huden. Det är viktigt att man har rena fingrar, helst ska man klämma med tops. Och det är viktigt att man tömmer hela poren annars blir det lätt en finne. En del har också porrmaskar som tenderar att gå inåt när man klämmer istället för utåt, då är det bäst att göra portömning på salong istället. Var supernoga med att göra rent porerna efteråt, även dom runt omkring. Använd gärna ansiktsvatten som rengör och stänger porerna. Du kan också lägga på en aloeveragelmask en stund som lugnar och läker huden. Lite tips från en erfaren portömmare som genomgått en miljon portömningar på salong 🙂 man lär sig lite på vägen 🙂