Kraftigt tryck och ont neråt – På Smällen!

På Smällen!

Annons

Kraftigt tryck och ont neråt

Jag har dom sista veckorna börjat känna att jag har väldigt ont därnere. Alltså där bebis ska ut och bak mot rumpan. Idag fick jag sätta mig ner på en stol och baka bullar för jag kunde inte stå upp. Om jag skulle stå upp så var jag tvungen att hålla igen därnere med handen. Det har på sista tiden bara blivit värre och värre, idag var värst.

Jag har inga sammandragningar (har vi konstaterat idag) och jag har ingen mensvärk i magen eller i ryggen, men jag kan känna som mensvärk i blygdläpparna och därnere i området. Samtidigt känns det även som ett kraftigt tryck neråt, lite som att jag ska bajsa. Jag börjar bli orolig att det är bebis som trycker neråt, tror ni det? Eller kan det vara foglossningen som känns så?

Idag när det kom så hade jag gått runt här hemma och plockat och städat i cirka 1,5 timme utan vila. Det höll nog i sig i cirka 30 min innan det släppte för att jag satte mig ner och vilade. Men nu är det ömt därnere, fast det beror säkert på foglossningen i och för sig. Men jag blir ändå lite orolig. Jag känner att jag är upp över öronen stressad just nu och jag kan inte ens koppla av för att sova. Det skulle inte vara konstigt om min graviditet blev påverkad av all den stress jag känner just nu.

Behöver jag vara orolig för känningarna jag känner? Eller kan det vara foglossning? Jag måste verkligen ta det lugnare!

 Edit   

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. kajsan

  Åderbråck låter det som, inte farligt men ont och tråkigt. Försök sitta på svanskotan istället för underlivet och ligg ner så ofta du kan så lättar det lite. Vi for som legat i kylen kan dämpa lite oxå 🙂 hoppas det inte blir allt för jobbigt!

 2. Sara B

  Jag hade så med sista barnet och för mig blev det så pass allvarligt att jag blev sjukskriven. Jag hade åderbråck i underlivet samt fulla benen. De på benen kan man ha stödstrumpor för men det funkar ju tyvärr inte för alla åderbråck. Hoppas att det inte är det du har, men om det är så eller är på väg så försök att sitta/ligga och inte stå längre stunder. Kram och ta det lugnt 🙂

 3. Malin

  Foglossning säger jag med! Väntar andra barnet och har precis likadant. Överansträng dig inte och sakta ner på tempot/vila när/om du får ont.

 4. Sara | BF 6 januari

  Kan vara åderbråck. Jag har det och det känns som att man har hängt blykulor i yttre blygdläpparna. Inte så jävla roligt! Känns värst när man reser sig upp efter att ha suttit eller legat.

  Kram

 5. Sandra S

  Hade exakt likadant med andra barnet! Foglossning sa min BM. Så du behöver nog inte vara orolig, men att ta det lugnt och inte stressa är bra tips som några redan skrivit ❤

 6. Cissi

  Vet du om du bär lågt?

  Känner igen det där helt och hållet… Vet dock inte om det berodde på foglossning(hade mycket foglossning), att jag bar lågt eller om det berodde på de otroliga åderbråck (försvann DIREKT efter förslossningen) jag fick där man inte vill ha åderbråck om man säger så…

  För mig var det helt ofarligt, hoppas det inte är nån fara för dig heller

Annons