9 roliga inne-aktiviter för småbarn – På Smällen!

På Smällen!

9 roliga inne-aktiviter för småbarn

Jag tänkte skriva en lista på roliga inne-aktiviter för småbarn en VAB-dag (eller ledig regnig dag). Det var jättefint ute idag med snö och allt, men Lucas hade fortfarande lite feber och var väldigt snorig så vi stannade inne idag. Han var väldigt pigg och lekte hela dagen utan att ens sova, så vi har verkligen hittat på massa kul!!

1. Pärla (eller vad det nu heter) – Lucas älskar dom stora pärlorna som man kan pärla på ett bräde med hål i. Dom har ett sånt på förskolan så vi köpte ett som Lucas kunde leka med här hemma också. Vårt vi har köpt har väldigt små hål så han har lite svårt att trycka ner dom själv, men han är superduktig på att passa in dom i hålet och gör det helt utan hjälp! Han har superfin finmotorik!

20150121-214833-78513638.jpg

2. Play doh! Jag har ju redan tipsat om det förut, Lucas tycker det är skoj och det tar fram en ny kreativ sida hos en själv.

3. Pussla – Lucas älskar sitt klock-pussel som han fick i julklapp!

20150121-214833-78513265.jpg

4. Vi tycker om musik, så vi har dansat både Lucas och jag med Lucas i famnen. Jag passade även på att göra snabba squats med Lucas i famnen – jag brukar låtsas att jag tappar honom och gå ner i en supersnabb bredbent squat som vi står stilla i några sekunder. Då skrattar Lucas så att han tjuter! OBS! Tänk på hållningen för ryggens skull!

5. Leka kurragömma / tittut – Lucas gör det ibland. Då blir det knäpptyst och vi går och ropar efter honom men han svarar inte och så plötsligt hittar man honom på någon märklig plats!

6. Måla – Lucas älskar att måla, fast helst vill han titta på när vi målar. Han säger bokstavligen till oss att måla!

7. Bygga höga torn med klossar, sortera dom eller lägga dom i långa längder på golvet är skojigt

8. Bygga en koja på soffan eller under köksbordet – vilken unge tycker inte att det är spännande!

9. Om barnet är trött – läsa en bok eller titta på en film tillsammans – mysa och ta det lugnt

 

Tipsa gärna om ni har någon bra inne-aktivitet till en vab-dag eller en trist regning dag när man inte vill gå ut 🙂

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Att smälta pärlor i ugn tycker min kille är kul. Lägg dem i olika mönster så smälter de ihop i ugnen 200° i några min. Lägg dem var för sig o pärlorna blir “platta” o kan sen träs på tråd. Pärlor skålar är också en hit.

  Klippa o klistra eller ta fram en lådan full med pyssel, ägg kartonger, tomma toa rullar, tyg, tidningar mm mm o låt fantasin flöda

  Fingerfärg, låt barnet sitta i duschen eller badkaret o kladda

  Fönstermålning med filmjölk, sonen älskar det

 2. Alexandra

  1. pärla med maxi pärlor på pärlplatta och sen stryka den, gjorde jag och min dotter som är i Lucas ålder. Blev väldigt populärt.
  2. Och klä ut sig i olika mössor hattar, halsdukar man har hemma.