Rädsla – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Rädsla

Viss rädsla uttrycker sig i ilska.

Rädsla visar sig  genom ovisshet

Rädsla kan skapa drivkraft och mod.

En känsla som kan ge sig uttryck på så olika sätt. Jag kan vara rädd för att förlora någon eller jag kan vara rädd pga att jag ska göra någonting för första gången. 

Sen kan rädsla för mig vara att bli upptäckt för att inte förstå, rädslan av att vara okunnig eller uppfattas som dom/ korkad. 

Lika mycket som min rädsla kan hindra mig kan rädslan vara min största drivkraft och vän. Jag har rädsla, men jag har koll på den och kan hantera situationer på ett mer handlingskraftigt sätt. 

När jag var ung så höll jag på med simhopp. Jag började till stor del med det för att jag var höjdrädd. Jag lärde mig hantera höjderna ända upp till 10 meter:) Men sen var det en annan rädsla som kom istället. Dennrädslan blev istället att jag inte skulle hinna runt helt i volterna och att jag skulle landa illa. Rädsla över att jag inte kunde få ihop alla kroppsdelar när jag skulle göra volterna i luften. 

När jag sen för 1 1/2 år sen började hoppa igen så var all den rädslan som bortflugen. Jag undrade verkligen vad som gjorde att jag hade 100% tillit till mig själv och det jag skulle göra. Det var ändå över 20 år sennjag stod på 3 meter svikten och skulle göra 1 1/2 framåt eller 1 1/2 bakåt. 

Jag insåg efter att tankarna åkt runt några varv att det inte var så mycket höjden eller volterna jag hade varit rädd för. Mycket av rädslorna låg i hur jag såg och värderade mig själv. 

För mig så har rädslor för massa olika saker försvunnit genom att jag har mer tillit till mig själv och tror mer på mig själv. Att jag släppt mycket av saker jag lagt på mina axlar som jag inte skulle behövt bära. Saker jag lagt på mig själv och saker andra har lagt på mig. 

Är rädslor du bär grundade på saker andra lagt på dig?

Känner du rädsla fast du befinner dig på en trygg plats och du inners inne vet att det inte finns några hot som du skulle behöva vara rädd för?

Om du ska göra något du aldrig gjort förut… är det rädsla du känner eller är det nervositet du känner?

En sak som är säkert för mig: När demonerna lämnar min knopp ju mer ju mer vågar jag utmana mig och vågar falla.

När jag stod på 3 metersvikten och skulle göra 1 1/2 framåt så var det TRUST det enda ordet som fanns i mina tankar. 

Med dom orden kommer jag långt.

Sov gott! 

Detta var mina tankar för ikväll:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.