Frisk kropp! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Frisk kropp!


För några år sen… skulle säga 2015 så var jag iväg i Turkiet p en fitness resa med springtimetravel.se och hålla i klasser. Jag var laddad som bara den och hade en del klasser att köra under den veckan jag var där.
I början av veckan började jag känna lite i höger knä på insidan. Tänkte att det kanske bara var något efter klassen jag precis kört och tänkte inte mer på det.

Men tyvärr under kvällen så ökade smärtan och jag bokstavligen låg på golvet och kved av en hemsk smärta. Jag tryckte i mig alvedon och så var det krämer runt knä för att smärtan skulle försvinna. Dämpades till en viss del, men jag kände av knät hela tiden.

När jag skulle lägga mig för natten så kunde jag inte ha täcket på benet för tyngden i sig av täcket gjorde ont.

Under veckan så var smärtan påtaglig, men försvann när jag höll igång med klasserna. Troligen för att jag var varm då.

 

Jag tog då kontakt med löpakuten.se och David som är sjukgymnast och bad om hjälp.
Han kollade igenom min kropp och sa till slut att mitt problem inte satt i knät. Jag hade problemet i bröstryggen och där ska vi behandla.

Jag vill även påpeka att jag hade hunnit röntga för att kolla menisken och för ev operation.

 

Jag får en genomgående behandling av David och sen går därifrån.

Jag fortsätter mitt lilla liv med jobb och familj och allt rullar på. Då kommer jag på mig själv att jag inte haft on i knät på 2 veckor efter jag varit hos David.

 

Eftersom jag är lydig och följer Davids råd om vad jag behöver göra så hade jag börjat träna mer överkropp och då ryggen och öka smidigheten på framsidan.

Jag var upp och ner med min träning och ibland om jag hade kört lite många gruppträningspass så kände jag av knät, men då skärpte jag mig igen och gjorde min träning.

 

Sista halvåret från november typo så började jag satsa ännu mer på kroppsviktsträning och att stå på händer och chics samt pill-ups träning. Så jag byggde up en stark överkropp samt ökade smidigheten i hela kroppen.

Så jag har lega i med träningen och inte känns någonting alls i knät.

Nu när jag var i Portugal senast så var David nere på resan och behandlade. Så jag tänkte att jag skulle kolla hur det låg till och ev få flera råd för att smärtan i knät skulle komma tillbaka.

David tittade igenom och det var tummen upp. Knutar ,spänningar i ryggen som hade gett mig dessa smärtor i knät var nu borta, runt höften var det bra och problemen var borta:)

 

Så någonting måsta jag ha gjort rätt och jag är tacksam över att jag satsade på kroppsviktsträningen. För den träningen kan jag göra överallt och närsomhelst samt göra den på 10 minuter eller 60 minuter.

 

Så det bara att köra på och hålla mig hel i kropp och knopp.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.