Förändring! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Förändring!

Mål i sikte:

Vi har alla haft tankar om att förändra sig, sitt sätt att vara och kanske att se ut. Tänk på alla nyårslöften man gett sig själv om att det ska vara annorlunda inför det nya året, alla tillfällen som man ska börja banta eller dagen efter som man man säger till sig själv att det var sista gången!!

Du styrs av dina tankar…..
Oftast baseras våra tankar om framtiden på det vi redan har upplevt. Vi tänker på det mindre bra insatser som i sin tur väcker irritationer och skapar dystra upplevelser.
Känslor av misslyckande ger mer utrymme än känslor av framgång. Om vi sen startar upp upp olika projekt om och om igen men med ett misslyckande av att aldrig riktigt nå fram till målet så är risken större att vi fyller oss själva med alla minnen från de mindre lyckade insatserna.
Vi är experter på att memorera och minnas våra misslyckande.
Behåller vi våra tunga tankar och inte gör förändringar på riktigt kommer vi aldrig kunna uppnå målet man har i sikte. Det behövs en förändring och förändring handlar om att bryta de tankar som tynger en och ta sig nya tankar. Positiva tankar om hur man ska lyckas och att sätta sina känslor i målet man vill uppnå. Hur kommer det att kännas den dagen som målet har uppnåtts. Hur kommer du att må? Vilka vill du ha i din närhet när du uppnått målet.

För att komma dit:
1. Skapad en tydlig målbild
2. Positiv förväntan på dig själv och det kommande mål du satt.
3. En enorm styrka att du kan styra dina tankar i den riktningen som ska ta dig närmare målet.
4. Bryt dina vanemässiga beteenden som hittills inte fungerat.
5. Vakna varje morgon med positiv inställning och fundera på vad du ska göra annorlunda denna dag som för dig närmare målet.
6. Stå fast vid din dröm oavsett vad andra tycker. Konstruktiv kritik ….kanon, men det är bara en ide, åsikt av någon, men du behöver inte leva upp till den om det inte skulle funka för dig. Du måste göra de nya stegen på ditt sätt!

Våra tankar styr hur vi ska känna….våra känslor och utifrån det gör vi handlingar utifrån det.
Om vi kan förändra våra vanemässiga tankar som vi tänker varje dag och man ser att det gick bra och det gav ett nytt resultat än vad det alltid gjort…..då byggs vår självbild.
Man växer av förändringar, men det handlar om att bryta sitt mönster och slänga sig ut i det okända som kan vara läskigt, otryggt och okontrollerat.

Det är din första tanke som kommer upp som talar om ifall du är på väg åt det håll du vill. Även om du känner att du ofta handlar innan du tänker så har det funnits en tanke innan du utför det spontana.

När vi tar till oss en tanke förverkligas den till vår verklighet, vi är, vi gör och har det så vi tänker. När vi tänker en sak så blir det vår verklighet och vi drar till oss sådant som bekräftar detta.
Så fundera ett varv till hur du vill ha det och börja tänka de tankar som för dig framåt och får dig att växa. Det är din tur och du har kraften att förändra!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.