TORSK MED ÄGGSÅS: 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja eller dill Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar. Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen. Servera torsken med såsen, potatisen och morötterna. Blev mycket gott!! October 17, 2014 at 06:45PM – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

TORSK MED ÄGGSÅS: 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja eller dill Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar. Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen. Servera torsken med såsen, potatisen och morötterna. Blev mycket gott!! October 17, 2014 at 06:45PM

from Instagram: http://ift.tt/1qJaEWO October 17, 2014 at 06:45PM
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.