Oscar Jöback

låt fantasin flöda…

20140128-112033.jpg

Som barn kunde vi alla fantisera om det mest otroliga händelser som kanske aldrig skulle kunna fungera i det riktiga livet, men vad gjorde det då att i fantasin var ingenting  omöjligt. Var en tallpinne ett svärd som skulle ta död på draken så var det det.
Fantastisk att ha barnasinnet kvar och använda fantasin, låta den flöda och leva sig in i fantasin.
Tyvärr är det som den försvinner med åren. Den bleknar bort och fler saker blir rätt eller fel och inga fler allternativ finns.
Jag känner att det totalt begränsar mig till min egna utveckling och även begränsar till att faktiskt prova/ testa och utforska och se vad som skulle hända.

Jag har haft en PT kund nyligen som har som yrke att skapa filmer . Skriva en historia som sen ska bli film. Ett yrke där fantasin måste få flöda för att det överhuvudtaget ska kunna bli en bra film oavsett om det är en komedi eller action.
Eftersom jag blir nyfiken hur ens kreativitet lever vidare så vill jag just veta hur just han håller fantasin öppen och kanske inte begränsas av andra som kanske skulle kunna utrycka ”det kommer aldrig att gå”. Att stå fast vid att fantasin kan kännas/låta konstigt, men skulle faktiskt inte vara omöjligt.

Jag tog med mig hans svar som var:
”alla idéer/ tankar som kommer i huvudet börjar jag med….TÄNK OM

Kändes befriande på något sätt och det avväpnande om att det faktiskt bara är en tanke som kom upp, men den behöver inte bli verklighet eller passa in i det sammanhanget.
Men det gör iaf att fantasin får vara kvar och flöda. Jag tror att plötsligt så finns den självklara lösningen mitt framför ögonen på en och så har man skapat något verkligt och realistiskt att utföra och förverkliga.

Detta får mig att vara mer kreativ i mina mål.
Detta tillåter mig att det får låta hur tokigt som helst, men det kan vara det tokigaste tanken som för mig vidare till nästa tanke och fantasi.
Detta får mig att i mina tankar småskratta åt knasigheterna.

Släppa mer på vad som är rätt eller fel.

Det som är rätt för dig kan vara helt fel för någon annan. Ingen kan säga att du har fel!
Du är aldrig fel. Situationer kan kännas fel, men du är inte fel!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.