Oscar Jöback

Planera och spara tid!!⌚️

Att skapa rutiner för min del har gjort mig lugnare och jag kan fokusera på det jag vill kunna uppnå denna dag.
Det kan även bli tydligt för omgivningen hur min karta ser ut. Om jag är tydlig med hur min dag ser ut så sätter jag också gränser och jag kan vara mer medveten när jag  säga ja eller nej till saker som kommer upp för dagen.

Vad tar upp min tid och vad vill jag lägga min tid på varje dag? Jag börja komma in i just detta med att välja och att utnyttja min tid oavsett om det är att jobba eller att göra mina hemsysslor. Jag märker att något blir så mycket roligare när jag lägger in en positiv känsla i det jag gör. Sysslan blir så mycket enklare att utföra. Nu älskar jag att kanske hålla på att städa och fixa, så att komma till ruset av tillfredställelse kanske inte är så svår, men att göra olika ärenden kan ta musten av mig. Då är det bara att göra det och då passar på att lyssna till en ljudbok om motivation. Jag får lära mig saker samtidigt som jag står i kassan, står i bilköerna osv. Det är att ta vara på sin tid även om det är mycket att göra samt att jag slipper bli irriterad på alla trafikanter:) Släpper förbi dem som har sååååå brottom till någonting.

Jag planerar mina dagar och det ger mig mer tid att bara vara. Jag skriver in när jag ska göra något, men ser till att även säga till mig hur länge jag ska hålla på med något. Jag vet att när jag inte planerat vad som ska göras så blir det lätt att det blir flera olika saker som görs samtidigt och efter några timmar har jag inte hunnit med någonting alls istället.

Den dagbok jag skriver varje dag har fått mig att rensa ut massa tankar från mitt huvud.  Är det något som är viktigt för mig kommer det ligga kvar i huvudet och då får jag ta tag i det. Skrivandet får mig att prioritera, men också vara glad för det jag får uppleva och överblick om vad jag har lärt mig av dagen.

 

Vissa dagars skriver jag massor och andra dagar blir det bara det jag har lärt mig under dagen och vad jag är tacksam för.

Alla har 24 timmar!!! Vissa utnyttjar dem till max och andra slänger bara bort vad man kunnat hinna med.

Vem är du av dem??

 

kram!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.