Oscar Jöback

Egna Laxfiskpinnar!

bild

4 Portioner:

600 g Laxfile
2 dl Vasa Knäcke
100 g Riven ost (Jag körde på herrgård, men man bestämmer själv)
1 dl Vetemjöl
1 st Ägg
Salt & Peppar
Matolja (olivolja)

Per portion: 511 Kcal
38 g Proteiner
22 g Kolhydrater
30 g Fett

GÖR SÅ HÄR:

Krossa Knäckebrödet till smulor som ströbröd och blanda ihop det med rivna osten. Jag rev Herrgårdsosten i en mixer!

Häll mjöl på en tallrik, knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt. Jag ska laxfilen i 2 bitar och kryddade med Salt och peppar.
Panera laxbitarna runt om, först med mjöl, sedan i ägg och sist i knäcke – ost blandningen.

Stek fiskpinnarna gyllenbruna i ganska rikligt med matolja.

Serverades med grönsallad och skivad mango. Samt skivade avocado med pressad lime på lite tallrik bredvid.

Lycka till!

snabbt, enkelt och mycket gott…..samt nyttigare än vanliga fiskpinnar. Gör ett par stycken så man kan frysa in och plocka fram när barnen blir vrålhungriga:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.