5 Tips till starkare mage! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

5 Tips till starkare mage!

Oavsett vilket mål man skulle ha med sin träning och att kunna få magrutor eller inte så krävs det att man kommer igång.
En stark mage är alltid ett plus oavsett om dom syns eller inte.
Du kanske inte ska köra magträning varje dag då magmusklerna behöver återhämta sig efter ett träningspass.

Att just göra sit-ups eller crunches och olika magövningar är bra. Man använder sig av kroppsvikten och det blir lätt att göra precis överallt där man befinner sig. Men precis som resten av kroppen så behöver även magmusklerna en utmaning för att kunna bli starkare och även växa till sig och bli synliga.

 

Så vad behöver du göra för att komma igång med din magträning och även hitta motivationen i detta till att träna resten av kroppen?

Om du inte skulle ha en massa träningsredskap hemma i garderoben så finns det iaf saker hemma som kanske väger lite som man kan använda eller någonting utifrån som är bra redskap.

Oavsett vilket mål man har med sin träning så måste man komma igång. Det finns som sagt inga genvägar, men den vägen ska göras för att du vill göra den och beredd att lägga ner 15 minuter 3 gånger i veckan.

För det finns inget som heter att det inte finns tid…. MAN TAR SIG TID. Använd 15 minuter av TV tittandet på kvällen till att göra detta.

5 Tips:

1. Hitta ett ställe hemma där du kan vara själv och stänga in dig under dessa 15 minuter.

2. Har du familj och barn så ta dina 15 minuter direkt efter att barnen somnat på kvällen istället för att landa i soffan. Du är redan upp…så håll ångan uppe 15 minuter till och sen decka vid TV med jäkligt gott samvete.

3. Säg till din respektive att du behöver denna kvart på måndagar, onsdagar och lördagar tex. Om din respektive vet vad som gäller så kan det vara lättare för han/hon att stötta dig i detta. Ni kanske byter av att den ena kör 15 mkn egen träning och sen när du är klar så får din respektive 15 minuter.

4. Lägg in träningspassen i kalendern som påminner dig om vad du ska göra och gör det. Kroppen kommer inte alltid känna för det du tänker och det lätt att man gör som kroppen känner. Det är du som bestämmer och då låter du tanken ta över och bara gör det. När tanken känner att man inte vill så gör det bara och du kommer vara så nöjd med dig själv och kroppen kommer absoluta att tacka dig för det.

5. Släpp presteraren och slå inte på dig själv. Acceptera utifrån den nivån du befinner dig i och börja utifrån det. Ingen växer av att man talar om för sig själv att man är svag eller dålig osv. Jag BORDE är inte heller utvecklande..för plötsligt har det gått 10 år och man står kvar på samma plattform och säger samma sak…JAG BORDE. Det är inte försent och det är inte för sent att du kom igång:)

Det kommer att känna överallt och ingenstans om det är första gången, men träning ger färdigheter. Fokusera på magen även om det inte skulle kännas där direkt….men med fokus och kontinuitet så lär sig magen att arbeta och du känner.
Finns inge tid eller datum som du kommer känna…det beror hur duktig du är på att hålla ditt schema och göra övngarna 3 ggr/ vecka.

 

PROGRAM:

20 st Crunch med fötterna i golvet.

Små, små pumpande rörelser. Vill man har man händerna bakom öronen, men inget att man drar med armarna när man jobbar. Jag kallar det för FUSK! Magen ska göra hela jobbet själv.

Flaggade-228

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 st / sida Sidplankan:

Tippa höften upp och ner 10 ggr/ sida

Flaggade-17 Flaggade-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 sekunder Cykling med fötterna: INGEN BILD!!

Huvudet och skulderbladen i golvet. Böjda ben så knäna är i höjd med höfterna och börja cykla i luften och fokusera på att pressa ner svanken så mycket du kan under dessa 30 sekunder.

30 sekunder Plankan:

Bestäm själv om du vill stå i denna position som på bilden eller att du kommer ner på armbågarna och knäna eller bara armbågarna och tårna kvar i golvet. 30 sekunder och sen vila.

Flaggade-40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 UPPREPA ALLA DESSA ÖVNING 5 VARV!!

LYCKA TILL

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.