Lyckas med maten! – Oscar Jöback
oscarjoback

Oscar Jöback

Lyckas med maten!

20111129-223957.jpg

En stor regel för att slippa falla för godis hyllorna i mat affärer, får man se till att inte gå in med tom mage. Jag har varit det ibland och frestelsen över allt godis som ligger i närheten av kassan lockar som bara den. Ibland så faller jag för det och köper med något som jag mumsar i mig i bilen. Andra tillfällen så biter jag mig om läppen och tittar åt annat håll;)

20111129-224331.jpg

20111129-224346.jpg

20111129-224403.jpg

Se till att alltid ha skafferiet fyllt och att se till att du har det du behöver i kylskåpet och även frysen. Skulle suget komma så kan jag kanske ta lite nötter eller så hoppar jag på Kesellan och blandar ner med lite frysta bär.
Så försök att ha lite blandat och släng ut alla sötsaker som lätt slinker ner på kvällen när socker suget faller in. Vill jag ha lite sött så tar jag lite honung i mitt te.
Antingen så fyller du upp för en hel vecka eller så kör du längre. Grönsaker fyller jag på varje vecka.
Gröt, bulgur, nötter, osv räcker betydligt längre, så det brukar oftast räcka en hel månad.
Att inhandla mat för månaden kan jag räkna på att lägga ut runt 3000:-/ månad och då äta 6 ggr om dagen. Då är det endast en portion och inte två på en måltid. Det drar iväg när man ska till att små äta eller dra i sig en stor portion till. Istället skulle man kanske spara och göra en matlåda för dagen efter.

Ät det du tycker om, men fråga dig också om du verkligen behöver trycka i dig en portion till. Se till att äta sunt under veckan måndag till fredag och sen ät normalt på dagarna under lördag och söndag. Ha lördagen som godis dagen om du känner att du verkligen inte vill ta bort den biten.

Se till att du tar befälet över din mat….istället för att maten har befälet över dig.

Den första inhandlingen kommer att kosta lite mer , men sen när du har grundvarorna så kommer man mest fylla på med grönsaker och mejeri produkter i början av varje vecka.

Detta har blivit mer ekonomiskt för mig och jag kan spara istället för att små handla hela tiden.

Lycka till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
oscarjoback

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.