Oscar Jöback

Kyckling i grön curry


Bea har fått avnjuta soppan jag gjorde idag och jag vill säga att det var en stark upplevelse:) Här pratar vi förbränningsträning på hög nivå. Så det var lite styrketräning i trädgården som kommer upp på bloggen snart när jag laddat ner filmerna. In i köket och göra maten nu!! Så när vi började äta så började svetten lackas och vattnet dracks om vartannat. Precis som all förbränningsträning så kan man själv bestämma vilken nivå man vill lägga sig på. Så man kan ta lite mindre chili om man vill i denna rätt:) Men Bea och jag spelar i en helt annan liga och satsar stenhårt från början. Tog den stooora chilifrukten idag:)

Jag ska med glädje leverera receptet till er som kommer från GI & Hälsa och Ulrika Davidsson som ligger bakom denna maträtt.
Du kan väja att äta rätten på två sätt:

1. Stoppar i dig maten på kortast möjligaste tid för att slippa hinna känna. ( Som att dra ett plåster på orakade ben)
2. Eller den långa sträckan som är att hålla maten i munnen så länge det går och känna in alla kryddor som finns med och sakta plåga sig genom. Men jäklar vad man förbränner:)

KYCKLING MED GRÖN CURRY:

4 portioner

4 Kycklingfiléér
1 msk Rapsolja
2 Vitlöksklyftor
1 Chilifrukt  ( på egen risk!!!)
1 Purjolök
1 Burk kokosmjölk a´400 g
2 dl Grädde  ( Matlagningsgrädde 15 %)
1 msk Grön currypasta
1 Lime
1 Broccoli
Salt & Peppar


1. Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen.

2. Finhacka vitlök och chili. Strimla purjolök och bryn med kycklingen. Häll över kokosmjölken, grädde och currypastan låt koka 15 minuter. Bryt buketter av broccolin och lägg i några minuter före servering. Pressa över saft från lime, salta och peppra.


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.