Oscar Jöback

SPRANG 5,31 km med 9 kg övervikt…

Så har man varit ute och sprungit en bit. Det blev 5,31 km på 27,12 minuter med en hastighet på 5,07 min/km och förbrukade 395 Kcal. Det var bara det att jag även la på mig 9 kg på min kropp för att det skulle bli jobbigare. Det blev riktigt jobbigt och mitt hjärta fick arbeta till max, min kropp undrade vart dessa 9 extra kg hade kommit ifrån och var inte beredd på det när jag drog ut och sprang. Flåset kom upp snabbt och hade väl knappt sprungit 1 km då jag nästan fick håll. Jag sprang som vanligt och i hastighet, men fick trappa ner då det blev för jobbigt och jag fick hämta andan med att sakta ner lite.

Det är bra att chockera kroppen så den inte vänjer sig vid det gamla, utan se till att belasta den med än vad den är van vid. Kroppen svarar med att jobba hårdare för att bygga upp sig för den vikt som jag lagt på mig. Kroppen vet inte att jag har satt på mig en viktväst som väger, utan kroppen förbereder sig för att jag har lagt på mig dessa 9 kg extra och ska göra sig av med de extra kg.
Om du inte skulle ha en viktväst så kan man använda en väska som man stoppar ner böcker i eller liknande. Inget vasst som trycker mot ryggen och en väska som man kan fästa vid bröstkorgen och höften. Jobbigt att springa med en äska som studsar upp och ner hela tiden. Är du intresserad av en viktväst så gå in på www.concept.se 

Där har du den jag har: Viktväst Reebok Justerbar 4,5 – 9 kg. Den sitter bäst på och du kan justera efter din kroppsstorlek.

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.