Oscar Jöback

Kvällsbullarna…mums!

Detta kan vara gott att stoppa i sig till kaffet eller the på kvällen. Med gott samvete:) GI bullarna från GI & hälsa. Det gick riktigt smidigt att få till dessa och nu hoppas jag på att dom ska smaka lika gott som det luktar och ser ut. Imorgon är en ny dag och då får man se vad det blir för mat då. Jag ska helst äta upp resterna så dom inte ligger kvar och blir förstört. kanske jag kan få Bea att äta upp ena lådan på lunchen imorgon:)

 

DESSERT:

BÄRBULLAR MED KARDEMUMMA:

20 Stycken
14 dl Dinkelsikt
1 dl Råsocker
1/2 tsk Salt
2 tsk Stött kardemumma
150 g Rumstempererat smör
50 g Jäst för söta degar
5 dl Mjölk

Fyllning 1 

250 g frysta blåbär
1 tsk Vaniljpulver
1 msk Vaniljsocker
1 dl Råsocker
1 ägg
1 dl kokosflingor

 

Fyllning 1
Fyllning 2

Fyllning 2

250 g Sommarbär ( till exempel hallon, vinbär, jordgubbar, blåbär)
1 msk Vaniljsocker
1 dl Råsocker
1 ägg
1 dl hackade pistagenötter

1. Häll mjölet i en skål. Tillsätt råsocker, salt och kardemumma. Klicka i smöret och smula jästen.  Värm mjölken fingervarm. Häll mjölken över ingredienserna i skålen och arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

 

2. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut degen till två avlånga plattor och strö över blåbär, vaniljpulver, vaniljsocker och såsocker på den ena och sommarbär, vanilsocker och råsocker på den andra. Rulla ihop till två rullar och skär cirka 3 centimeter tjocka skivor. lägg bullarna i bullformar och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Jäs gärna bullarna i en muffinsplåt för bättre jäsning. Sätt ugnen på 250 grader.

 

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö kokosflingor över blåbärsbullarna och hackade pistagenötter över sommarbärsbullarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 6-7 minuter och låt svalna i galler.

Recept av: Ulrika Davidsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.