Oscar Jöback

DÅTID-NUTID-FRAMTID!

Vart befinner du dig i ditt liv?

Fånga dagen är något som vi alla säkert har hört. Men hur lätt är det att stanna upp i nutid och bara njuta av vad livet ger och tillför?
Det är i många fall som det är svårt att släppa det förflutna, kanske det kan vara skuldkänslor som sitter kvar.
Ovissheten om vad som kommer att hända i framtiden kan skapa rädslor, just för att man inte vet vad som kommer att hända.
Jag har i många fall haft skuldkänslor av att inte ha ställt upp tillräckligt, att jag inte har varit eller gjort saker perfekt eller att jag inte har gjort saker så som andra velat att det skulle varit.
I allt detta är det också lätt att stanna upp och sluta utvecklas pga att man ska ställa allt till rätta för något som har varit.
Sen finns det rädslor hur framtiden kommer att bli och kommer jag att uppfylla alla mina drömmar innan jag dör?
Varför lägga så mycket tid på att fundera på vad som varit och vad som eventuellt kommer att hända när tiden finns nu. Jag känner att jag sakta men säkert med min personliga utveckling kan leva mer och mer i just denna stund som jag sitter och skriver detta inlägg:)
Jag vet att jag är noga med att försöka få mina PT kunder och mina elever på klasserna att fokusera på vad som händer i stunder och vara med de muskler som vi ska arbeta med för att få ut det maximala av träningen. Det gäller väl även i att leva. Att göra det man gör just nu med total närvaro och njuta av det…….
Jag har börjat skriva upp vad som ska göras för dagen och som jag känner är det viktigaste som punkt nr 1 osv, sen benar jag av en punkt i taget och låter varje punk ta den tid den behöver och sen när det klart så tar jag nästa. Sen behöver jag inte orora mig för att jag kanske inte hann med alla punkter just denna dag, men dom jag har gjort blir bra gjorda och jag kan släppa det. Jag får ut det maximala av uppgifterna precis som med träningen.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helene Mallis

    Hej! Väldigt viktigt det du skriver om! Jag börjar bli lite bättre på att leva i nuet men man måste anstränga sig… I mitt fall tänkte jag inte så mycket på det som varit men jag planerade för framtiden och tänkte på allt jag ska göra längre fram. Nu för tiden är jag bättre på att leva i nuet: njuta av min familj, av en god middag. Av att sticka iväg på en långhelg till nåt mysigt ställe utan att ha planerat. 🙂 Lycka till med att fånga dagen!! Kram

  2. malin

    Apselut! ;P Här uppe i norra delarna av sverige finns ett lite mindre fint talesätt som menar att "om du står med ena benet i gårdagen och andra benet i morgondagen – så kissar du på nuet" Som din bild så fint illustrerar!

    Men NU vill jag däremot inte leva i nuet; skavsår =/. Så ser fram emot nästa vecka = BodyAttack! 🙂

  3. gunsan

    Vilka kloka ord Oscar!
    Vet du vad, jag har äntligen börjat försöka leva efter just det mottot och det känns så befriande, men det tar lite tid att lägga om kurs, men tiden är ju nu och jag har den. 🙂

    Ha det gott/ Gun