Oscar Jöback

FUNKTIONELL TRÄNING MED STYRKETRÄNING

Funktionell Styrketräning har blivit mer och mer vanligt inom idrotten och all slags träning som utförs på träningsanläggningarna. Går man till en PT ( Personligtränare) så kombineras träning med funktionell och styrketräning.
Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmågan med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt.

Målet med funktionell styrketräning är att uppnå en funktionell kropp för att hantera vardagliga aktiviteter, men även specifikt ända mål om man håller på med en speciell idrott och inte att bygga muskelvolym- vilket är vanligt för många styrketräningsutövare och bodybuilders.

Jag själv använder mig av funktionell styrketräning och Styrketräning med syfte till att öka i muskelmassa. Vissa av styrkeövningar gör jag stående på en balansboll (BOSU) vilket gör att jag blir tvungen att stabilisera hela min kropp till en rätt position. Min teknik blir bättre på det sättet!
Vissa styrketränings övningar är funktionella då många muskler aktiveras och rörelsen är en naturlig del av sin vardag.

Jag lägger upp ett program där jag kombinerar min egen kroppsvikt (funktionell) med Styrketräningen. Då får jag automatiskt träna min balans, koordination, ökar uthålligheten och får även med den explosiva styrketräningen samt minskar stelheten.
Avslutar träningen med 15-20 stretch av de stora muskelgrupperna.

Jag känner inte att det ena är bättre än det andra. Det handlar bara om vad man vill ha ut av sin träning. Funktionella träningen är med långsiktigt och som jag kan använda mig av när som helst och var som helst.

Jag älskar att träna funktionellt och styrketräning. Finns så mycket mer att variera sig med i sin träning när man jobbar med båda delarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.