Oscar Jöback

STRESS!

Stress är en av vår största folksjukdomar idag. Stressen att hinna med alla måsten som är på agendan för dagen. ”Hinner jag inte med detta är jag värdelös”. Sen att ligga sömnlös på nätterna för att tankarna rullar runt i huvudet. Har jag hunnit med alla sysslorna?? Detta underlättar förstås inte det minsta att bli mindre stressad.
Kraven ökar hela tiden och hjärnan går i högvarv som till slut slutar med att man glömmer.
Måste jag vara tillgänglig hela tiden eller har jag ett eget val att göra det jag själv tycker är viktigast just nu vid tillfället?
En del av stressen är att vi försöker leva upp till våra egna tankar. Det kan vara det vi tror att andra vill att vi ska göra och vara, men vem har sagt att jag måste göra det jag tror att andra skulle förvänta sig av mig?
Citat jag fick höra idag:)
” Vi är inte tankar, jag har tankar” Bara för att det rullar runt i huvudet så betyder det inte att vi måste leva upp till vad vi tänker. Låt det ibland bara vara en tanke och sen våga släppa det!

Det jag försöker undvika att tänka blir jag duktigare på att uppmärksamma. Hjärnan förstår inte ordet inte.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Uppskattar verkligen dina lite mer ”filosofiska” inlägg på bloggen och har saknat dem bland alla kalorier, råvaror avokadohalvor:) Du verkar ha mycket klokt att dela med dig av!