ordinarystomach – En normal mage helt enkelt

ordinarystomach

Nordisk paella

Recept från
Tid: 20 min
Svårighet: lätt
4 portioner enligt recept, men blev mat till ca 6 pers.

INGREDIENSER

5 dl kycklingbuljong (egengjord)
1 g saffran (2 paket)
1 blomkålshuvud
2 röda paprikor
2 tomater
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
20 dillkvistar
150 g salami
2 msk ghee
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 msk rökt paprikapulver
1 kg blandade skaldjur

TILL SERVERING

1 citron
pepparot
olivolja

GÖR SÅHÄR:

  1. Koka upp kycklingbuljongen med saffran. Ta av från värmen och låt dra i 5-10 minuter.
  2. Skär blomkålen i mindre bitar och mixa dem i matbredare till ungefär samma storlek som riskorn (det går även att använda vanligt ris istället för blomkålsris)
  3. Skiva paprikorna och tomaterna. Finhacka löken och vitlöken. Grovhacka dillen, spara några kvistar till ganrering.
  4. Skiva salamin (om den inte redan är skivad), och stek den i ghee i cirka 1 minut i en gryta på låg värme. Tillsätt paprika, tomat, lök, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver och stek i cirka 2 minuter tills allt har fått fin färg.
  5. Häll saffranbuljongen över grönsakerna, koka upp och tillsätt grovhackad dill.
  6. Tillsätt skaldjuren och koka i 3-4 minuter så att de blir genomkokta.
  7. tillsätt blomkålen (eller kokt ris) och koka i ytterligare cirka 1 minut.
    Här valde jag även att addera frysta ärtor.
  8. Servera gärna paellan på ett stort fat eller direkt ur grytan, garnera med rien pepparrot, dillkvistar och citronklyftor vid sidan om. Avsluta med lite olivilja på toppen.

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.