Ninaetc

Vegetarisk Pad Thai

pad-thai-wok

Vegetarisk Pad Thai: Jomen hörrninini, igår lagade jag min allra första egenhändiga vegetariska Pad Thai! Det gick alldeles strålande förutom några missöden så som att min kära man råkat käka upp nästan alla jordnötter och att jag hade missat kolla ifall vi hade Sambal Olek (det hade vi inte) och att jag tänkte att visst har vi väl ändå färsk koriander hemma (det hade vi inte) och att jag också trodde att det inte spelade någon roll om man mixade japansk soja med thailändsk soja lite grann (det gjorde det). Men förutom det så gick det alldeles toppen.

Receptet hittade jag hos grymma Jävligt Gott (tack bror Lasse för tipset) och här nedan får du det:

För cirka 4 personer:

1 liten burk böngroddar
250 g vanliga risnudlar
1 medelstor bit färsk ingefära (ca 3 msk)
3 vitlöksklyftor
4 ägg
3 lime
150 g salta jordnötter
1 orange paprika
ett litet knippe färsk koriander eller mynta (beroende på smak)
250 g pak choi eller salladskål
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
4 ½ msk japansk soja
3 msk flytande honung
2 tsk sambal olek
rapsolja till stekning

Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen.

Blanda därefter ner finriven ingefära, 1 grovhackad vitlöksklyfta, honung, vitvinsvinäger, sambal olek, soja, limejuice från 2 lime och 100 g jordnötter i en mixerskål och mixa till en hyfsat slät dressing.

Skiva rödlöken, pak choien och paprikan tunt. Öppna och häll av burken med böngroddar. Grovhacka resten av jordnötterna och klyfta den sista limen och ställ åt sidan.

Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja och woka snabbt rödlöken och paprikan tillsammans med de två andra pressade vitlöksklyftorna i någon minut. Tillsätt därefter äggen och rör så att de blandas om. Du kan behöva ta av woken från plattan till och från så de inte bränns om du har för varmt. Efter ca 30 sekunder så blandar du i pak choien, böngroddarna och jordnötsdressingen och rör runt så allt blandas och blir varmt. Avsluta med att röra ner nudlarna och koriandern eller myntan och blanda väl. Klart! Tar typ fem minuter på spisen efter att du hackat och förberett allt. Servera med limeklyftorna, de hackade jordnötterna och lite extra soja.

VÄL BEKOMME!!

Vegetarisk Pad Thai

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.