Ninaetc

Träning som #preggo

preggotraningAlright. Jag fick en del förslag på vad ni vill veta kring det här preggoskapet. Jag börjar lite med träning! Träning är en stor del av mitt liv och jag känner direkt att jag inte mår lika bra när jag inte hinner träna. Jag blir mer stressad, sover sämre och inte lika pigg. Tyvärr så kan man inte träna lika hårt eller kanske göra de typer av workout som man gillar bäst när man är gravid. Jag brukar tex springa mycket och köra crossfit och andra rätt tunga pass. Så ungefär såhär har jag anpassat min träning sen jag blev gravid:

– jag började jogga snarare än springa. Jag joggade cirka 2-3 gånger i veckan ända fram till halva graviditeten ungefär. Sprang mitt sista pass på stränderna i Laguna Beach.
– sen jag slutade springa så har jag börjat gå mycket mer. Dels går jag till och från jobbet vilket blir cirka 30 minuter sammanlagt per dag. Sen kör jag kondition på gymmet cirka tre gånger per vecka och då kör jag oftast 30 min powerwalk på rullband och 15-20 minuter på såndär sittande cykel där man kan luta ryggen på mot ett ryggstöd. Funkar fint.
– jag har utökat mitt gymmande (alltså styrketräning). Något som jag i grunden tycker är pisstråkigt men nu egentligen är det enda bästa alternativet. Brukar köra två gånger i veckan, ibland kombinerat med konditionspassen. Jag fokuserar på rygg, axlar, bröst, rumpa och ben. Det finns faktiskt väldigt mycket övningar man kan göra hela vägen. Det gäller bara att lyssna på sin kropp och ta det försiktigt.
Graviditetsyoga – det är ju inte så mycket fysiskt träning som mental träning. Men det tillkommer en hel del övningar som når de djupare magmusklerna lite lätt och lite stretch vilket kan kännas skönt. Det kör jag en gång/vecka. Nyttigt för kroppen att varva ner och lära sig slappna av.

Ungefär så ser min träningsvecka ut. Men visst händer det att en vecka ser totalt blank ut när det gäller träningen – ibland pallar man liksom bara inte.
Den absolut största utmaningen är ju vad fan man ska ha på sig när man tränar – jag har inte hittat en enda bra affär/märke som gör träningskläder för preggos!? Har ni? Så allt sitter liksom lite fel och fult. Inte svinkul.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sussi

  Väntar mitt andra barn och kan till min glädje träna nästan som vanligt den här gången också. Känner mig dock mer gravid denna gång och ett par träningsbyxor med mjuk, bred resår hade varit skönt. Kanske yoga-tights? Än så länge funkar mina Nike Legend-tights och i min vanliga storlek (är i v 19, men har redan en ganska bra kula). Topparna är det lite sämre med men som tur är finns det många vidare modeller med en mudd/resår längst ner, som denna http://www.stadium.se/klader/damklader/toppar-linnen/142900/soc-w-lo-singl?SelectedProductUUID=OWsKd3empSIAAAFBPG93o02J#.Ut5NFtIRlok . De är ofta lite längre i modellen också. För tillfället kan jag ha min vanliga storlek utan att se ut som en stoppad korv. 🙂
  Tack för en bra blogg!

  1. Nina Johansson

   Stort grattis till din andra kula 🙂 vad roligt! Har hört att själva bulan oftast kommer tidigare vid andra barnet!
   Yoga-tajts har jag också tänkt på – kan vara ett bra alternativ. Shorts har faktiskt funkat bra genom hela vägen för mig, just för att den resåren kan sitta lågt utan att ”hasa” ner som många av mina tajts gör och så sitter de inte åt så hårt.
   Toppar är nästan svårast. Men som du säger så kan man ju hitta lite längre modeller nu!
   Stort lycka till och hojta gärna om det är något du tycker jag borde skriva om 🙂 Tack för att du följer med i bloggen!!

 2. Mia

  Förstår precis vad du menar:-( På min tid när jag var gravid fanns det dessutom vääldigt dåligt med gravidkläder som såg någorlunda schyssta ut. Det var inte stenåldern,utan sisådär femton år sedan. Dessutom var det inte mycket fint till små pojkbebisar heller på den tiden. För min del lånade jag en del i mannens garderob i kombination med tight …
  Håll ut, snart har ni resultatet i er famn!!

  1. Nina Johansson

   Ja det är faktiskt ursvårt att hitta bra grejjer, och då har jag ändå förstått att det blivit väldigt mycket bättre, som du säger.
   Tycker också det är konstigt att det fortfarande är så att det är så mycket rosa till tjejer och blått till killar – trodde vi hade kommit längre. Men bra tips med mannens garderob, ska börja botanisera 🙂