Ninaetc

Trendsammanfattning


Bilder: Trasigt hos Acne, färgglatt hos Whyred, kombination shorts och kavaj hos Filippa K och långa västen till chinosen hos Hope.

Vilka trender gäller för våren och sommaren 2009?

– Färger i mängder och de får gärna matchas så att man mer eller mindre liknar en regnbåge. Detta gäller på både tjej och killfronten.
– Byxlängden kryper upp mot vaden för oss tjejer medan det på killsidan ska väntas högvatten (byxorna är cirka 5 cm för korta jämfört med normallängd).
– Chinosen är verkligen här för att stanna.
– Kavajen är det ultimata ytterplagget. Som tjej matchas den till allt: klänningen, shortsen, de lösa byxorna och kjolen. På killsidan ska den framförallt bäras till shortsen men även till alla andra typer av byxor.
– Strumporna blir kanske vårens viktigaste accessoar. Våga bära ett färgglada till dina upprullade chinos eller varför inte i pumpsen?
– Den långa västen är absolut ett av nyckelplaggen 2009.
– Byxan ska vara lös, volymen överlag hamnar på den nedre delen av kroppen efter ett par säsonger där den legat på den övre delen.
– Trasigt ska det vara. Acne visade både jeans och klänningar med revor.

Något som måste tilläggas är att det mönstrade har fått stiga åt sidan. Kanske inte så konstigt på tanke på den mönsterexplosion vi haft den här säsongen.

/Linn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.