8 tecken på att du är en förälder – Ninaetc
ninaetc

Ninaetc

8 tecken på att du är en förälder

8 tecken på att du är en förälder

Ja förhoppningsvis vet du redan om du är förälder eller ej men varje dag slår det mig – jag är fanken en förälder! Det är så många tydliga tecken som pekar på det nämligen. Inte minst det faktum att jag har ett barn. Men här är 8 andra tecken:

1. Du tycker att en tidig middag är en perfekt festkväll
Perfekt utekväll före barn: fördrink klockan 20:00, middag bokad kl 21:30, middag slut cira 00:00, drink på bar till 01:30, nattklubb till 05:00. Perfekt utekväll efter barn: snabb öl direkt efter jobbet sen hem alternativt bokad middag kl 19:00, ett glas vin efter maten på trevlig bar, hem före 23:00. Du tänker: men det ÄR ju faktiskt roligare att komma i säng i lagom tid. 

2. Du oroar dig för knarket
Japp. Ditt barn är inte mer än 7 månader men du oroar dig redan för att hen ska bli en knarkare. Du och din partner diskuterar yvigt om hur ni ska göra när hen blir tonåring och vill smaka på vinet, ska hen få eller inte? Vad är bäst? Samtidigt som din bebis fortfarande ligger och suttar på nappen. Du tänker: ja, men Kurt Cobain var också ett lyckligt barn, men se på honom!!?!? 

3. Din google-historik har drastiskt förändrats
Innan barn: bästa restaurangerna i Las Vegas, var semestrar Beyoncé och Jay-Z denna veckan och vem som dj:ar på Gubbrummet på Spy Bar denna vecka. Efter barn: hur låter kolikhosta och bästa sättet att lära barnen gå på pottan. Du tänker: vem har tagit över kontrollen över mitt tangentbord!?!?

4. Du får dåligt samvete – för ALLT
Jag är för lite med mina barn. Jag är för mycket med mina barn. Jag säger ifrån för ofta. Jag säger ifrån för lite. Vi reser för lite. Vi reser för mycket. Jag använde inte ekologiskt schampo på mitt barn den där gången förra veckan. Mitt barn badade kanske lite, lite för länge nu? Har mitt barn de bästa tänkbara lära-sig-gå-skorna nu? Du tänker: om inte mitt barn får det absolut bästaste bästa hela tiden så DÖR jag!

5. Du gråter framför nyheterna, eller framför allsången
Tårarna. Här kommer tårarna. Hela tiden. För allt. Innan jag blev gravid grät jag ytterst sällan och när jag grät var det enbart för lyckliga saker, bröllop eller ett fint slut på en film. Sen kom graviditeten och hormonväggarna rasades. Nu gråter jag för allt. En fin låt, en hemsk nyhet, en bruten nagel, en lycklig nyhet, en god bulle. Och så vidare. Du tänker: det är så HÄRLIGT att vara kvinna!!

6. Ditt barn är sötast och smartast i HELA världen
Ja, den här känner nog alla igen sig i. Herregud, Essie är ett GENI – hon kan säga gunga och hon fattar hur man sätter på en kork på en flaska. Inget annat barn i HELA VÄRLDEN ÄR SÅ SMART!!! Och så är hon dessutom det gulligaste barnet som någonsin gått på denna planet. Du tänker: Who da fuck is North West liksom!?

7. Du börjar fundera på en villa på landet
Efter första stapplande stegen utanför lägenheten i stan med en nyfödd känner du: PANIK! Ska mitt barn växa upp här? Så här smutsigt var det aldrig innan? Så här många knarkare har jag aldrig sett? Är inte hon där med matkassen en terrorist? Är inte han därborta en sån där som rövar bort barn? Plötsligt vill du isolera hela din familj på det lugna och säkra landet. Du tänker: jag är inte galen – världen är galen!

8. Du vill skapa en Kardashian-klan
Före barn: jag vet inte ens om jag vill ha barn? Det verkar ändå rätt jobbigt. Men såklart, ETT barn verkar ju väldigt mysigt och roligt. Ett barn får det bli! Efter barn: men hallå, hur kul verkar inte de där Kardashians ha det? Och de är ju fanken 10 barn om man räknar ihop både Jenners och Kardashians? Vi måste ha fler barn! Minst 4! Du tänker: Hur jobbigt kan det vara liksom?

essie campioni 8 tecken på att du är en förälder
Essie! Foto: Cilla Bäcklund
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninaetc

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. L

  Men ärligt talat så är ju Essie jätte söööt! So cant blame ya 😉

  Allt känner jag igen. Man blir ju helt twisted i hur man tänker. Hoppas d släpper när de blir lite äldre =/

  1. ninaetc
   ninaetc

   haha, eller hur – man kan ju hoppas!!
   och ååååh, tack – du vet hur glad man blir som förälder av att höra det. haha. helt sjukt att man kan bli så stolt över att någon annan får komplimanger, haha! kram