Kycklinggryta med ädelost – Nikita Nikitos
Nikita Nikitos

Nikita Nikitos

Kycklinggryta med ädelost

Krämig gryta med kyckling, ädelost och rosépeppar.

Ingredienser

4 portioner

500 gram kycklingfilé(er)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk rosépeppar, mortla hela korn
1 msk svartvinbärssaft
1,5 tsk kinesisk soja
1,5 dl ädelost
svartpeppar
färsk rosmarin

Tillagning
1. Koka ris.
2. Skär kycklingen i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin.
3. Servera med ris.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Nikita Nikitos

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.