Dagens recept!
Huurraaaa…..glutenfria frallor. Snabba dessutom! Alltså, det är en utmaning att få bra konsistens, bra smak och bra storlek på glutenfritt bröd. Jag har ett recept som jag ska baka efter nu de närmsta dagarna och jag har höga förhoppningar på det. Dessa blev i alla fall rätt små men oj så naggande goda. Du ska självklart få recept och tillvägagångssätt.
INGREDIENSER:
2 dl rismjöl
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 ägg
2 dl vaniljyoghurt
4 msk olivolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna ordentligt. Blanda i yoghurt och äggen. Rör om, dock inte för länge så det blir för bearbetat. Forma till små bollar med blöta händer. Jag fick ihop 8 stycken. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter till frallorna fått en gyllenbrun färg. ÄT och NJUT!
Hej!
Olivolja står med i receptet. Men sen står det inte när eller vart man ska göra av det. Blir förvirrad :p
Mvh Karin Jonson
Jag vann love forever-tävlingen i augusti, mailade dig för ett tag sen men har fortfarande inte sett till några kläder:/ Maila mig gärna.
Snälla du, mejla mig på [email protected]!
Hej Nina!
Tack för en fin och mysig blogg.
Har du bakat dessa glutenfria bullar med laktosmjölk,kanske inte blir någon skillnad .Vill lära mig att baka glutenfritt men behöver laktosfritt.
Tack för svar.
Kram
Jag bakade dom med laktosfri yoghurt, jag använder bara laktosfritt också.
Kram