Niiiniskitchenlife

Glutenfria frallor utan jäst

glutenfritt_bröd_utan_jäst glutenfritt_bröd_utan_jäst_utan_nötter

 

Dagens recept!

Huurraaaa…..glutenfria frallor. Snabba dessutom! Alltså, det är en utmaning att få bra konsistens, bra smak och bra storlek på glutenfritt bröd. Jag har ett recept som jag ska baka efter nu de närmsta dagarna och jag har höga förhoppningar på det. Dessa blev i alla fall rätt små men oj så naggande goda. Du ska självklart få recept och tillvägagångssätt.

INGREDIENSER:

2 dl rismjöl
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 ägg
2 dl vaniljyoghurt
4 msk olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna ordentligt. Blanda i yoghurt och äggen. Rör om, dock inte för länge så det blir för bearbetat. Forma till små bollar med blöta händer. Jag fick ihop 8 stycken. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter till frallorna fått en gyllenbrun färg. ÄT och NJUT!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Hej!
    Olivolja står med i receptet. Men sen står det inte när eller vart man ska göra av det. Blir förvirrad :p
    Mvh Karin Jonson

  2. Sjuksyrran

    Jag vann love forever-tävlingen i augusti, mailade dig för ett tag sen men har fortfarande inte sett till några kläder:/ Maila mig gärna.

  3. Carin

    Hej Nina!
    Tack för en fin och mysig blogg.
    Har du bakat dessa glutenfria bullar med laktosmjölk,kanske inte blir någon skillnad .Vill lära mig att baka glutenfritt men behöver laktosfritt.
    Tack för svar.
    Kram