Niiiniskitchenlife

Svart i ansiktet

Ja men se Gomöra!

Ja men det anade jag ju redan igår på dagen, att jag skulle somna dreglande. Med mobilen i pannan typ. Så blev det! Så jag fortsätter på inlägget från igår då…. ?

Nä, jag var aldrig på någon grav igår men i helgen blir det ett besök. Däremot kördes det bus eller godis. Jag säger det igen, tur jag har er när det kommer till att hålla ordning på dagarna denna Halloween alltså. Hahaha! Smått förvirrande minst sagt! ??

Idag körde jag Milo i en solig bil. Han skulle till kompisarna, de skulle alla gå tillsammans och knacka dörr. De gick på kompisens område och där verkar de ha tyckt att det var riktigt skoj med påhälsning. Han kom hem med en liten hink proppfylld med godis. Läste på fejjan att några fått påhälsning av vuxna utklädda som sa bus eller godis, detta var tydligen riktigt jäkla läskigt. Kan själv tänka mig att jag skulle bli rädd på riktigt!

Kompisens mamma skickade bild till mig på kiddosen när de var på väg ut, alltså Halleluja vad jag skrattade… Milo sa innan jag skjutsade honom att han minsann skulle vara svart i ansiktet, å det kan man väl säga att han var. ?

Så jäkla roliga ungar alltså! ??? De hade alla sminkat sig själva. Makeup artisten i mig blir alldeles varm. ÄLSKART! ???

Hepp, nu ska jag kliva upp och ställa mig i duschen. Blev en tiiiidig morgon igen men lyckades somna om och drömde om Martin Timell. Jag har läst så mycket om det där på sistone så nu börjar det förfölja drömmarna också. ? Allt är en sån obehaglig historia. Att TV4:s ledning mörkat och skyddat detta beteende dessutom är ju minst sagt katastrof. Hur känner ni med #metoo och allt?

Ha en fin dag nu alla, vi hörs senare!

Kram Nina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina

    Läste ett skämt,att vi vuxna skulle klä ut oss och ta ett vinglas med (stort) och knacka dörr och säga ”Hallooo Wiiinnnn”, haha. Detta är ett skämt,hoppas jag alla förstår . Men lite kul var det 🙂

  2. Skatan

    Jag tycker så himla mycket mest hela tiden och när det gäller #metoo så har jag ju så klart en åsikt och kan inte vara tyst. Så är det någon som sitter med tuggummi i munnen här nu rekommenderar jag att ni tar ut det innan ni fortsätter läsa den här kommentaren.
    Jag tycker det är så jävla bra att det kommer upp!
    Man ska inte särbehandlas på grund av sitt kön.
    Man ( kan även vara kvinna) ska inte utnyttja sin position. pengar eller makt för att utnyttja eller härska över en annan människa.
    Man ( eller kvinna) ska INTE prata nedlåtande ( varken det är sexuellt eller inte ) till en annan människa.
    Man ( eller kvinna) ska absolut inte ta på annans kropp utan dennes tillåtelse.
    Man ska helt enkelt möta människor med respekt!
    Jag tänker att det kan vara min syster eller dotter som blir drabbad… jag tänker även det kan vara min bror eller son som drabbar. Och då mår jag så jävla illa. Alla vi med erfarenheter av metoo.. är ju omgärdad ( måste vara så ) av dem som även är utövare, eftersom vi känner så många som blivit drabbade. Killar och män som har en taskig människosyn och som är sexistiska … brrrr obehagligt

    Sen vågar man ju nästan inte yttra sig, med sina funderingar och tankar på hur det kan ha blivit så här.. för då blir man genast en ” jävla feminist- som bara är för mycket” om du förstår vad jag menar. Men det är väl för fan självklart att vi alla med normalt fungerade hjärnkapacitet är FÖR jämställdhet, Det finns INGA förlorare när vi pratar jämställdhet, Punkt!

    Men frågar du mig.. vad jag tror så är det, det här med sexualiteten som ställer till det . Alltså ifrån när jag var ung ungdom har jag fått inpräntat i skann att killar är ” dem som är kåta” och vi tjejer vi tycker om ” kärlek” Och jag blir så förbannad- för enligt mig kan tjejer vara minst lika kåta och sugna på att ligga som killar, utan att kärlek är inblandat. Vi har dock den fördelen ( eller nackdelen ) att på oss är det inte visuellt synbart. När jag var tonåring trodde jag ju fasen att det var något fel på mig- så mycket av min vakna tid som gick åt till att tänka på sex- nakna kroppar och att ligga. Tjejer – de tänker väl inte på sånt? JO – det gör vi ( jag generaliserar ) Vi TYCKER OM DET! JÄTTEMYCKET!. När killar ska börja ha sex till exempel – så är det sexet främst dem tänker på- vi tjejer har blivit fostrade att vi ska ” älska den personen vi -ger oss till- <— grrr vilket jävla uttryck- jag fick inpräntat att oskulden skulle man vara rädd om och " ge till någon speciell" ungefär som om jag var en prinsessa i en Walt Disney film- skulle prinsen komma så skulle jag kunna erbjuda min oskuld och sen skulle vi leva lyckliga i alla våra dagar.. nä jag var inte ung på 1880-talet. det här var på 1980-talet. Jag har ärligt aldrig hört att killar har fått den uppmaningen, " att spara sin oskuld" Så killar de ligger för att det är skönt och spännande och vi tjejer vi ligger för att vi älskar..? . fatta vad snedvridet det blir. Å vad tänker killarna då ? Att alla tjejer dem ligger med älskar dem? Njaaa.. skulle inte tro det. Om vi tjejer från början fått raljera lika mycket om våran kåthet och lusten till sex så gissar jag att det hade sett annorlunda ut. Sen menar jag INTE att det på något sätt är fel att älska den man ligger med- det är inte det jag menar, det hoppas jag framgår. Jag menar egentligen att om sexualiteten hade varit jämställd – från början, så hade det nog sett annorlunda ut, Jo för det var så – och det är så , att tjejer som ligger runt är slampiga- och killar är ju inte det som bekant, Jag menar också på att lusten är en egen känsla . Kärleken är också en egen känsla. Visst dem båda i kombination ger båda parter inblandade fantastiskt och förtroligt och väldigt intimt sex. No doubt!
    Men fortfarande än idag( jag är 45+ )hör jag män i min omgivning snacka om att killar/gubbar är mer kåta än tjejer/kvinnor, Killar som raljerar om att man runkar lite hit och dit för att "släppa på trycket" höhö man får se till att duscha lite längre höhöhö ,,, och JA vi tjejer gör det också ( tur att jag sa det där om tuggummit va? hahaha) och det är helt vanliga tjejer- inga porno stars..inte översexuella utan helt vanliga tjejer i alla åldrar. Men vi pratar inte om det. Vi läser om det i någon bilaga i kvällstidningen på sin höjd.
    Det är normalt och härligt. Kille som tjej. Punkt!
    Att tjejer vill ligga är normalt och härligt! Punkt!
    Att tjejer tänker på sex är normalt och härligt! Punkt!
    Shit! Vilken lång kommentar. F'låt!
    Det är ju inte så enkelt, det fattar jag, som att bara ändra på synen på sexualiteten så skulle allt shit bara trollas bort.. , men ändå blir jag inte riktigt av med tanken på att det nog skulle kunna förändra en hel del.
    Tror nämligen på det där med jämlikhet. Och respekt!

  3. Agneta

    Jag tycker det är jättebra att detta kommer fram. Jag hoppas det blir någon sorts revolution, att kvinnor eller alla människor lär sig säga ifrån till all mobbing eller övergrepp. Så många går omkring med så mycket skam och skuldkänslor för övergrepp dem utsatts för. Av pappor, lärare , listan tar inte slut. Jag hoppas och ber att det ska komma nåt bra utav allt. Inte bara att folk ska skvallra och gotta sig i elände, utan att det händer nåt bra av det här.. Men just Martin Timell som skrev att han stöttas av sin fru och att de rest iväg för att få lugn och ro. Men jag ryser av tanken att vara henne. Jag hoppas hon har stöd av nån, och mod att lämna om hon vill. Jag tycker så synd om henne på nåt sätt.

    1. Kina

      Jag ryser oxå när jag tänker på fru Timell? att hon stått ut! Hon måste väl med ha förstått vad som förekommit under alla dessa år!?? nå väl, men vi får heller inte glömma att tjejer,kvinnor,mammor kan utföra övergrepp oxå! Inte lika vanligt,men dom finns.

  4. KAtta

    Jag tycker det är ok när barnen går och är utklädda – men 21.45 slog tonåringar som inte ens var utklädda och skulle ha bus eller godis. Då brann det av för mig och jag skällde ut dom att så gör man inte, klockan är alldeles för mycket! Funderade i morse när jag gick ut vad dom ställt till med efter utskällningen – men puhhh – jag klarade mig 🙂 Ha en fortsatt härlig höstdag 🙂

  5. Kina

    Usch vilken mardröm att drömma om MT? jag tycker metoo är bra och att saker kommer upp? och tack för ett morgoninlägg ? ha en fin dag?