Niiiniskitchenlife

De 6 roligaste misslyckade Halloween bakverken

Hörni!

Nu är det ju inte så länge kvar till vi firar Halloween. Ett kommersiellt jippo eller en härlig högtid? Vad tycker du? Själv så tycker jag att finns det något att fira så ska man göra det. Vår höst och vinter är så helskottas lång så kan vi få fira lite extra så gör jag gärna det. Sedan bestämmer man ju själv hur mycket kommersiellt krafs man ska köpa osv. Man gör sin högtid så stor som man själv vill ha den, det är ju liksom upp till var och en. Nog om det…

….något som faktiskt är vansinnigt skoj är ju dessa fantastiska fails på bakverken man kan hitta på nätet. Alltså, jag som bakat sjukt mycket vet ju en hel del om misslyckade bakverk. Kanske minns några av er mina fails i Hela Sverige Bakar? Haha…. en drömtårta som mer såg ut som en hästb***e. Huuuu så fruktansvärt hemskt det var alltså! När man SKA leverera så failar man så fullständigt, nä det var inte så kul. 🙂 Jo, nu i efterhand kan man såklart skratta gott åt det

Jo så med Halloween så kommer ju dessa härliga försök till att baka något jätteskoj till högtiden. Man lägger ned sitt yttersta för att nu jäklarns så ska vi göra något riktigt skojigt och gott. Sedan blir det såhär:

halloween fails 6

Underbara cakepops som ju kan bli både goda och vackra att se på……. kan också blir en total disaster. Jag själv vet hur svårt det kan vara att få till någon härlig dekoration med choklad på fri hand. Haha…

halloween fails 5

Dessa underbara korvmumier då? Haha….jag lyckas man inte med degen så blir det ju allt annat än gott och snyggt. 😉 Jag har ett toppenrecept på pinnbröd som det kallas HÄR.

halloween fails 2

Dessa härliga kakpumpor då? Ja minst sagt svåra att lyckas med! 😉

halloween fails

Dessa chokladkakor då, ja där du ska lyckas med både kakdeg och ha rätt konsistens på chokladen i mitten. Haha….. förstår att detta måste blivit en stor besvikelse när de togs ur ugnen.

halloween fails 4

Hahahahaahaha! Kan inte sluta skratta åt dessa. Haha…. Alltså, de salta pinnarna i pumpakakorna har liksom exploderat i ugnen så de nu ser ut som hotdogs. Kakdegen verkar också vara en aningens misslyckad. Haha!

halloween fails 3

Dessa vackra jordgubbsspöken är så häftiga och fina när man lyckas med dom. Lika illa som bra kan de bli när man misslyckas. Hahaha….. Ser liksom ut på bakplåtspappret att den här personen totalt ruttnat ur och bara sprutat hejvilt med den vita chokladen. Tror dessutom att på den ”fina” blilden så har man använt sig av en form av glasyr och inte vit choklad.

halloween cupcakes

Detta är mitt tips för halloweenbakningen. Jag lovar att det inte kommer att gå och misslyckas med. Haha!

RECEPT 16 cupcakes:

3 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Gör såhär:

1) Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt och vitt.

2) Smält smöret och låt det svalna en aning. Häll i det i äggsmeten. Häll också i grädden.

3) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda i det i smeten. Vänd ner det så du inte förstör all luft du just vispat in i smeten.

4)  Häll i dessa i muffinsformar, in i ugnen i ca 15 minuter på 185 graders värme. När de gräddats klart tar du ut dom för att svalna.

Orange frosting:

250 gr mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
orange karamellfärg

1) Vispa grädden, vispa sedan samman med mascarponen och florsockret.

2) Droppa i några droppar orange karamellfärg. Spritsa på hälften av muffinsen.

Spöken i sockerpasta:

1) Ta vit sockerpasta (gör egen eller köp färdig). Kavla ut sockerpastan relativt tunt och tryck ur rundlar i form av cirklar. Jag använde lite större glas.

2) Spritsa en hög med ovanstående frosting uppepå muffinsen, lägg sedan den runda cirkeln med sockerpasta uppepå. Stick hål för ögon. Klart! ? Garanterat uppskattat av kidsen!

Följ gärna min Facebooksida och Instagramför massa mer recept på bakning och mat, inspo och tips. 

/p><<
p>

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alenka Zakrajsek

    Hej!
    Liknar mina bakförsöj ibland. Tack för att du delar med dig av det goda men också det som inte alltid blev perfekt.
    Hälsningar från en amatörbagare ?