Niiiniskitchenlife

Bullar med messmörsfyllning

Visste du att det idag är messmörets dag? Ja, det finns tammetusan dagar till allt nuförti´n. Kanelbullens dag, sockerkakans dag, minigolfens dag, hobbitens dag…snart finns väl pruttens dag också. Haha!

Men jag tänkte att det ju måste gå att baka något på messmör. Det är ju lite vaniljigt i smaken. Men gissa om det gjorde??? Åh herreminjeeee så gott det blev. Jag själv bakade glutenfria snabbullar med messmör och vaniljfyllning. Ojojoj! Så saftigt och så fantastiskt smarrigt.

OBS: Jag är INTE sponsrad av Fjällbrynt.
IMG_8039 IMG_8043

Saftigt och så gottigt där i! Du måste testa! Du kanske vill testa med vanliga kanelbullar, det tycker jag absolut att du ska! Det måste nog jag också göra…. Dessa bakade jag glutenfria mest för att jag skulle få prova.

IMG_8040 IMG_8046 IMG_8048 IMG_8049

RECEPT:

3,5 tsk bakpulver
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
1 msk fiberhusk (eller psyllium)
ca 9-10 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:

ca 100 gram messmör original
50 gram smör, mjukt
2 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i mjukt smör i en köksassisten eller degbunke. Häll sedan i mjölk, sirap, salt och kardemumma. Rör runt lite. Häll sedan i fiberhusk, mjölet och bakpulvret. Rör ihop detta tills det är en deg. Degen ska precis gå ihop och bli någorlunda smidig att knåda i. Kavla ut en rektangulär platta. Fördela ut smöret och fyllningen på plattan.. Rulla ihop till en rulle och skär ur ca 16 rullar. Pensla bullarna med det vispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Ta ut låt svalna en smula. Förvara i påse eller frys in.

Vill du baka kanelbullar utan jäst med vanligt mjöl har jag ett recept HÄR. 

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler bak och mat recept samt tips och inspiration. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.