Niiiniskitchenlife

”Wannabee morotskaka”

Nu ska du få tips på ett bakverk som är heeeeelt magiskt! My world alltså. Du måste testa! Det här bakverket svänger du ihop på en liten pisskvart som man brukar säga. Bästa bästa, jag älskar bakverk som man kan hafsa ihop. När det ändå verkar som att man lagt ned både tid och hjärta på det….

P9090071

Får jag presentera Ninas:

”Wannabee Morotskaka”

Så kul att vi hade denna den sista helgen i Kaffestugan. Den gick som smör. Dessutom var det många som tyckte den var fantastiskt god. Jag själv älskade den! Det är alltså en rulltårta som jag gjort som en morotskaka fast det inte finns morötter i. Själva fyllningen till rulltårtan är sån frosting som finns på morotskakor. Ämen SMAAAAAAASK! 🙂

RECEPT:

3 st ägg

1,5 dl strösocker

2 msk vispgrädde

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör

200 g cream cheese

3 dl florsocker

1 msk roses lime

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.  Det ska bli små linjer i smeten när du drar med elvisparna, då har du vispat den tillräckligt länge.

2) Blanda vetemjöl med bakpulver och alla kryddor, vänd ner det i äggsmeten med en slickepott.

3) Häll i grädden. Blanda runt med slickepotten. Bred sedan ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

4). Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbottnen upp och ned på den. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen.

5) Blanda ihop fyllningen med en elvisp. Bred sedan ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbottnen när den svalnat helt. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.

6) Skär den sedan i ca 3 cm breda skivor, pudra på lite florsocker uppepå. Ät och njut!

UPPDATERAD:

Fått så många frågor på vad roses lime är? Det är ett ”drinktillbehör” som du hittar bland läsk eller bland juicer i vanligs matvaruaffären.

Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagram<< för många fler recept, inspration på både mat och bakning och värdefulla tips. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gunilla

    Lägg strösocker på kakan, inte på papperet. Blir mindre ” söl” då.
    När man ska dra loss papperet pensla det med kallt vatten, är då lätt att få bort.

  2. Lena Gustafsson

    Den här måste jag bara prova! Går den att frysa in om man inte äter upp allt. Det är ju bara gubben och jag. Ska ha en sommarrestaurang med kaffeveranda till sommaren och den här låter som att den ska få vara med här.