Niiiniskitchenlife

Finska kammar

Nu ska du få ett härligt finskt recept, jag är uppvuxen med de här bakverken sen jag var liten. Detta är sååå Finland för mig. ??❤️

Kammar – kambakverk brukar de kallas. Att doppa dessa i en stor kopp kaffe med mjölk är liksom drömmen och min barndom i en liten ask. När min moster Liisa bakade dessa så var det kaffefika i långa rader. Jag minns att jag åt och åt. Kunde käka 3 på raken, liksom i ett nafs bara.

Ja jag tror ni förstår min kärlek för dessa bakverk va? ??

Kammar kallas det för sin form. De ska också skäras ur med en sån vågslicer.

RECEPT:

500 g mjukt smör

3 dl strösocker

2 ägg

3 dl filmjölk

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

13 dl -15 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Rör samman smöret och strösockret.

2) Knäck sedan i äggen ett och ett. Rör runt tills det blandats ordentligt.

3) Blanda i filmjölken.

4) Blanda sedan bikarbonat, bakpulver och mjöl. Häll i det också. Arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lite kladdig.

5) Kavla sedan ut till en platta, är det för kladdigt kan du ha på lite mer mjöl på kaveln. Dra sedan ut små kammar ur degen. Det blir ca 50 st. Sedan är det skjuts in i ugnen.

Ugn: 250 grader

Tid: 15-20 min

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer tips, recept och inspo.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.