Niiiniskitchenlife

Citronkaka i långpanna

Nu när det vankas skolavslutningar och annat kuckelimuck så kan det vara bra med lite bra recept. Denna långpannekaka funderar jag på att göra till studenten. En kaka man kan ta om man inte orkar äta tårta.


Frostingen uppepå är såååå bra. Den brukar jag använda till mycket. T ex morotskaka. Den blir både krämig och fluffig på nåt sätt. Love it!

RECEPT:

200 g smält smör
2,5 dl strösocker

3 ägg

1 msk citronsaft

¾ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Frosting:

50 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk citronsaft

200 g philadelphiaost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa samman socker och ägg så det blir riktigt pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och citronsaft i äggsmeten. Vänd det ordentligt med en slickepott. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken. Blanda smeten. Häll i smeten i en ugnsfast form på ca 25×35 cm täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.

Frostingen:

Vispa samman florsocker, vaniljsocker, smör och citronsaft med en elvisp. Vispa sist i philadelphiaosten. Bred på smeten på den avsvalnade kakan. Dela upp i små fyrkanter och toppa med jordgubbar eller något annat smarrigt. Ät & njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christin

    Måste jag prova! Ser helt underbar god ut! Går det att göra kakan med frosting och sedan frysa den? Lycka till med studenten! Massor av jobb och planering innan men samtidigt så kul när väl dagen kommer..har själv haft 3! Tack för all inspiration!