Niiiniskitchenlife

Så jäkla elakt! 

Godmorgon fina ni! ?

Idag är det finfreeeeeeeedaaaaaaag! ???✨ Å jag är fuuuuuuuuuuul. Haha… ? Mina munsår har fullkomligen exploderat inatt så jag hann inte på dem. Men, som jag och en kompis pratade om häromdagen- så dum man är mot sig själv alltså? Man är så kritisk, ser på sig själv på ett fördömande sätt. Som när man kommer ut ur duschen och ser sig i helkropp i spegeln….det är inte direkt ett snällt sätt man tittar på sig själv på. Förstår du så elakt va? Vem tittar man så på? Ingen! Men sig själv ser man på med så himla elaka ögon, jag måste ändra på det. Verkligen! Så taskigt ju…. Så nu säger jag ”Hej kära munsåren – nu kör vi FINFREDAG!”


Den här godingen har visningsfredag idag på skolan. Han har valt ut de bästa och finaste Pokémonkorten. Vi har noggrant lagt dem i en kartong i väskan så de inte ska bli förstörda.

Vet ni mer då? Han sover igen. Så överlycklig för det. Vi hade ju struliga nätter i ca 1,5 månad. Han vaknade flera ggr per natt, sov orolig, hade svårt att somna om och var allmänt orolig på natten. Vi har börjat ge honom D-vitamin, omega 3 och magnesium innan sängdags. Det var som att vända på en hand, dessutom fungerar hans mage klockrent nu! Så överlycklig för det! Jag har läst på och inser att barn har svårt att få i sig D-vitamin på sommaren då vi smetar dom fulla med solskyddsfaktor. D-vitamin bryter inte igenom det. Så nu när det är mars och mörkret pågått så länge är vi helt uttömda på D-vitamin. Magnesium hjälper till att få ner oro och musklerna att slappna av, jag skulle kunna skriva en bok om hur mycket magnesium ör bra för ?. Omega 3 borde alla äta, bra för immunförsvar, blodet och hjärtat.  Min inflammation i axeln som pågått i över 6 månader försvann när jag började äta omega 3 t ex.


Han äter allt med glädje och skulle nog gärna vilja ha mer, men 2 per dag får han av dessa. Det är socker i tyvärr men jag får i honom vitaminerna och det verkar göra honom gott och vi får sova. ??????


Nu en stor balja kaffe med kanel och kardemumma. Sen ut på promenad efter att jag lämnat Milo på skolan.

Ha nu en härlig FINFREDAG! Vi hörs senare.

Kram Nina ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda B

    Hej Nina
    Hur mycket magnesium tar du per dag?
    Äter själv magnesium och mår så gott av det
    //Linda

    1. niinis

      Ja äter 1500 mg av Super Magnesium. En oxidform som inte är lika ”stark” som andra sorter. Prova dig fram. ?

  2. Norpan

    Aloe vera gel är jättebra mot herpes. Använder det själv och brukar bli kvitt blåsorna snabbare än med andra salvor och dessutom ger det lite kylande effekt 🙂

  3. Jenny

    Vad ger du honom för typ av magnesium? Klickade genast hem såna kids zoo, Hoppas mina kräsna barn äter dom.

  4. Cecilia

    Vad för Magnesium ger ni Milo?!
    Vi ger oxå våra grabbar, 4 & 6 år omega 3 å vit D+E..

    Men de är lite oroliga på nätterna.. de går upp å kissar å ska sen sova hos oss till följd att hur mysigt det än är så sover vi dåligt då det är varje varje natt..

    Tänker att magnesium skulle kunna hjälpa.. tack för svar! ❤

  5. Annica

    Min man och jag har just dialog om Att de barn vitaminer extra…köpte spontant…minns inte exakt namnet..Men tror Vitamin barn.. Men han tycker nog mer att hon får isig via mat, grönt och frukt… Att man nog ska rådfråga läkare först… Men du som läst på. Ingen fara för barn med extra på så vis? Vi har inte kommit längre än just dialoger föräldrar emellan. Toppen att Milo sover bra igen. Så skönt för både honom och er ?. Sluta vara elak mot dig själv också ja Nina ?

    1. niinis

      Ja, jag vill inte påverka någon åt nåt håll, berättar mest om mina egna erfarenheter kring allting. Men idag är maten inte vad den en gång varit, den är processad och framavlad på ett sätt för att kunna producera mycket. Då faller viktiga mineraler och vitaminer bort. Dessutom äter vår Milo både dåligt och begränsat så vi är mest förundrade över varför vi inte började tidigare. ?

      1. Annica

        Jag förstår ❤. Ska nog bolla med hennes läkare… Jag tror på det…Men inte ofta min man ställer sig tveksam…

  6. Susanne

    Godmorgon!
    Vad ge du Milo för D vitamin? Vi har tuggtabletter som smakat päron.
    Såg att i Finland ger dom barn D vitamin ända tills dom är 18 år så bra.
    Trevlig Helg!

    1. niinis

      Tuggtabletter också, han älskar dom! ❤️ Ja jag vet, i Finland tycker dom nog vi är lite kokobäng som slutar att ge. Vi i Skandinavien ska ju alltid äta…. I alla fall de månader som inte är sommar. ??

  7. Kina

    Ha en fin finfredag?trots munsår. Här vaknade man till ryggvärk? men men det är ju trots allt fredag!