Niiiniskitchenlife

Vegetarisk lasagne – VIKTVÄKTARRECEPT

Halloj!

Tänkte jag skulle bjuda på en riktigt god vegetarisk rätt (som du självklart kan omvandla till en kötträtt också.) Detta är i grunden ett viktväktarrecept som jag gjort om lite. Detta var sååå gott så detta kommer garanterat att lagas fler gånger här hemma. Rätten är uträknad att vara 10 SP (viktväktar värde) men om du inte vill följa det så går det bra att höfta med ingredienserna såklart.

IMG_6506

RECEPT 4 pers:

2 dl fryst quornfärs
½ lök
2 morötter
2 dl krossade tomater
1 tsk smör att steka i
2 lasagneplattor
1 dl keso
2 dl ruccolasallad
1 dl mjölk
3 msk riven ost

Gör såhär:

Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem. Stek på quornfärsen så den tinar ordentligt, häll på krossade tomater och rivna morötter, fyll på med lite vatten (typ 1 dl). Salta och peppar. Låt puttra i ca 10 min. Häll i lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattorna, bred sedan på keso och ruccola.

IMG_6492

Häll sedan över resten av såsen, strö över osten och avsluta med att hälla på lite mjölk på sidorna i den ugnsfasta formen.

IMG_6493

Grädda i 200 grader i ca 30 min. Det ska få riktigt fin färg uppepå.

IMG_6494

Jag serverade detta till en pizzasallad. En riktigt mumsig pizzasallad, sådär som den smakar på pizzerian. Detta måste du bara testa!

IMG_6499 IMG_6503

RECEPT PIZZASALLAD:

1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (jag använde Perstorp)
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk honung (rinnande)
1½ tsk salt
svartpeppar

Gör såhär:

Strimla vitkålen genom att hyvla den med en osthyvel. Funkar skitbra. Lägg vitkålen i en skål. Häll på det kokande vattnet och låt det ligga och dra sig en stund i vattnet. Detta gör man för att ”slaka” salladen, så den blir sådär härligt mjuk som en riktigt pizzasallad. Blanda olja, ättika vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.  Häll av det varma vattnet och skölj av vitkålen i kallt vatten och lägg den sedan tillbaka i skålen. Häll över blandningen. Servera genast, denna sallad håller fint i kylen i upp till en vecka.

Följ mig gärna på min FB-sida för fler recept, inspo och värdefulla tips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Godmorgon, vilka fina recept du bjuder på, undrar bara hur många smartpoints det är i denna rätt??

  2. Marielle

    Måste bara fråga! Finns det något ställe i Enköping du kan rekommendera som serverar brunch på helgerna, alt lunchbuffe? Eller om du vet något annat bra ställe runt någonstans utanför?