Niiiniskitchenlife

Crêpes med skinkfyllning

Tänkte bjuda dig på ett recept på dessa crepes, eller franska pannkakor som det också heter. En enkel rätt men ack så god! En relativt billig rätt också nu när de fattigaste veckorna på året hägrar framför oss. 

RECEPT 8 st:

2,5 dl vetemjöl (för glutenfria tar du 2,5 dl mjölmix och 1 msk fiberhusk)

0,5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

3 msk smör

+ smör att steka i

Fyllning:

250 g rökt skinka (strimlad)

1 äpple (skalad och hackad)

1/2 purjolök (hackad)

1 1/2 dl créme fraiche med valfri fetthalt

Salt

Peppar

2 tsk dijonsenap

lite färsk dill (kan uteslutas)

lite färsk persilja (kan uteslutas)

Gör såhär: 

Blanda samman alla ingredienser till en röra.

Crêpes

1) Blanda mjöl och salt i en bunke.

2) Rör ned 2 dl mjölk och vispa tills du var en jämn och fin smet.

3) Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen.

4) Låt crêpessmeten gärna stå 5-10 min så att mjölet får svälla lite. Förslagsvis under tiden du lagar fyllningen. Det går såklart bra att steka direkt också.

5) Värm en stekpanna. Tillsätt en tsk smör i pannan. Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i några minuter tills crêpsen fått fin färg. Lägg upp på fat.

6) Fyll crêpsen med skinkröran och snurra ihop dem till en rulle. Servera med  lite snabbfrästa haricot verts och grön sparris. Ringla lite olivolja och riv sedan lite ost över.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.