Niiiniskitchenlife

Semmeltekakor

Godmorgon finisar!

Åh vad jag har sovit inatt. Vaknade inte förrän tjugo över 7 i morse vilket kändes som att man sovit alldeles för länge, lite lustigt det där hörni. 🙂 Jag håller på att spela in en videoblogg och den kommer nog att publiceras imorgon här på bloggen, där kommer ni att få se hela vår helg. Tänkte börja dagen med att bjuda dig på ett överlägset recept på frukostbröd såhär i semmeltider. Tony var LYYYYRISK igår, det var de godaste smörgåsar på länge. Det var ett härligt betyg. ♥

Enkelt recept och supersmarrigt blev det, semla-tekakor…..vad säger du om det? 🙂

IMG_6184 IMG_6185 semmeltekakor_semla_tekakor

Recept semmeltekakor ca 15 st:

100 gr smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1  tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg

GÖR SÅHÄR:

Värm mjölken till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan mjölken över så jästen löses upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och till sist mjöl och rumsvarmt smör. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 8-10 min.

Låt jäsa under plastfilm i 30 min.

Forma ca 15 tekakor, nagga dem med en sticka och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakhandduk i 30 minuter till. Grädda tekakorna i 10 minuter i 225C tills de får en gyllengul färg. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB sida för mer inspo, recept och tips HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR

IMG_6190 semmeltekakor_semla_tekakor IMG_6196

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anne

  Testade de men ägget du skrivit i slutet la ja inte i är de nåt som du skrivit fel eller varför står det inte 2 ägg då från början? Men va grädda du dom i för ugn? mina fick int den fina färgen bakade i varmluft 🤔 tack iaf för det goda receptet blev jätte goda iaf ☺

  1. Niiinis

   Tryckfelsnisse, fixar det! 😄

   Jag gräddade i min vanliga ugn, dock ingen varmluft. Bakar aldrig i varmluft faktiskt. 😄 Tur de blev goda!

 2. Åsa

  Hej!
  Ett tips: te på krossade enbär ska visst vara jättebra mot urinvägsinfektion.
  Tack för en inspirerande och fin blogg!