Niiiniskitchenlife

Glutenfria kanelbullar

Hallojsan i blåstens sverige! Eller i varje fall här i mellansverige, herreminjeeee som det blåser alltså! Jag vågar knappt gå utanför dörren idag. Ytterdörren flög upp så det är bäst att hålla i allt man har när man sticker ut näsan utomhus. Vad är väl mysigare då än att slå på en panna kaffe och sedan äta en god glutenfri bulle?! Jajemensan! Nu jäklar i min lilla låda kan jag också göra det.

De här glutenfria bullarna blev helt perfekta och så vansinnigt smaskiga, så känner en som bara drömt om kanelbullar sedan jag började äta glutenfritt för snart 2 år sedan. Nåja, jag har ätit en och annan bulle faktiskt men det är räknat på en hand tror jag. Här ska du få receptet.

img_6100

Här har vi ett gäng med härliga alldeles varma bullar.

glutenfria_kanelbullar

De enda bullformar jag hade hemma var dessa sverigeformar. Från i midsomras typ. Känns som vi är så långt från midsommar man kan komma just nu. Haha….

glutenfria_kanelbullar_recept glutenfria_kanelbullar_recept glutenfria_kanelbullar_recept

RECEPT ca 30 st:

50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
½ tsk salt
2 msk fiberhusk
5 dl mjölmix
2½ dl rismjöl
2½ dl bovetemjöl
(du kan använda bara mjölmix också, själv gillar jag att det blir lite mer struktur i bullen av de olika mjölsorterna)

Fyllning:

100 g smör
strösocker
kanel

Garnering:

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölken till fingervarmt (37°)

2) Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt fiberhusken, låt svälla i ca 10 minuter.

3) Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca ½ dl till utbakningen).

4) Låt degen jäsa i bunken under plastfilm i 60 minuter.

5) Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen och dela upp degen i 2. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i ca 15 bitar.

6) Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta under bakduk i ca 45 minuter.

7) Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

8) Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 250°C i ca 8-10 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

glutenfria_kanelbullar_recept glutenfria_kanelbullar_recept img_6120

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.