Niiiniskitchenlife

LCHF snacks

Tack alla för ert underbara stöd! Ni är så fina! ♥

När jag är nere såhär så är den bästa terapin att ställa sig i köket. Så har jag alltid varit, så jag gissar att den här helgen kommer handla mycket om att baka, umgås med familjen -nära och kära och kanske inte vara hemma så mycket. Det känns skönt att inte vara hemma och se att det är så tomt faktiskt, men man kan ju inte alltid fly sitt hem. Någon gång måste man ju bara ta att han inte finns mer och sluta fly från det onda, sen vill jag ju baka så då är det bra att vara hemma.

Idag hänger jag hos mamma. Skönt att få vara hemifrån och nära någon som man bara får gråta hos. Idag så var jag sugen på att fixa nå snacks. Sugen på chips var jag men några chips fanns inte här. Tänkte att jag gör egna. Dessa är såååå goda, en riktig höjdare faktiskt. Så sväng ihop dina egna snacks till ikväll vetja. ♥

INGREDIENSER:

3 dl riven smakrik ost (gärna fet)
2 ägg separerade
1/2  tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver

 GÖR SÅHÄR:

Riv osten. Separera äggen, gulorna i en bunke och vitorna i en. Vispa äggvitorna till hårt skum, det betyder att inget rinner när du vänder bunken upp och ner. Ha i kryddorna i gulorna och häll det sedan över äggvitorna.

20120102_074011

Blanda samman. Vänd i osten och blanda om till en smet som är ganska så tjock.

20120102_074109

Klicka ut och platta ut oströran på bakplåtpappersklädd plåt. Man får ut ca 16 chips. In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

20120102_074253

Dessa chips blir inte så hårda. Vill man ha dom hårdare kan man nog ha dom inne mycket längre men med lägre temp. Det ska jag testa nästa gång! Jag serverar dessa med salsadip och creme fraiche.

20120102_091603 20120102_091641 20120102_091711 20120102_091822

Snacksa loss till fredagsmyset kanske! ♥

HAPPY FRIDAY

Följ mig gärna på min FB sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Vad bra att du bakar och grejar i köket om det blir som en terapi. Och snacksen ser jättegoda ut!
    Tack för att du ville dela bilder med oss från Toxys fina plats hos dina svärföräldrar.
    Stor, varm kram!

  2. carina

    Oh vad jag lider med dig, jag ville inte heller vara hemma när våran katt blev påkörd,men samtidigt var det jättejobbigt när man kom hem igen,för då var det ingen som kom och skuttade och var glad:-(

  3. Anna

    Förstår att detta kanske blir fel…men en bekant till mig har just fått veta att sonen lider av allergi och de måste därför hitta nya hem till sina husdjur. En hund, en vuxen katt och två uuuuursöta kattungar…. De är jätteledsna över detta såklart! Jag bara tänkte att…ja, kanske….? Ta inte illa upp, såklart kan inte en annan kisse ersätta er älskling! Men ibland är det skönt att få lägga all den kärleken på en annan liten individ.

    Hör av dig isåfall så kan jag sammanföra er ❤️