Niiiniskitchenlife

"Gå mot ALS och Forsby Kvarn besök

God morgon!

Efter att ha somnat ett antal ggr så fick jag ge upp med det här inlägget igår. Här kommer det dock, med lite skrivet från igår och resten nu. 😉

Äsch då, tävlingsinlägget kommer imorgon istället. Ibland går det inte som man vill.

Dagen har varit full av göromål. Jobb, bakning, matlagning, jobb, klippa gräsmatta, fika med svägerska, klippa lite mer gräsmatta.


Men apropå det! Myrorna håller på att bygga bo vid vår sten i trädgården. Swischade förbi med gräsklipparen så den rasade samman lite. Inuti var det fullt av små ägg och myror. Jag höll på att få spunk och klifobi. Så pass så jag fick kapitulera och slänga mig in i duschen. Det galna var att när jag senare skulle visa Tony så hade de burit bort varendaste ägg!!!! WTF!? Va? Helt otroligt, det var typ 100 ägg.

Vet inte om jag är världens känsligaste men nu tycker jag synd om dom. Som de har slitit med det där boet alltså, ska vi bara ta bort det då? Ämen HJÄLP mig, hajar ni att det är myror jag sitter och snackar om här? Haha….MAJJ gadd alltså! Hur mycket känslor får det plats i ett hjärta egentligen?

Men hörrni, hjälp mig nu. Kan man flytta ett bo? Eller ska man röka ut dom? Vad har man för medel? Vad gör man? Ge mig alla era tips nu!

Jaha, jag måste berätta om vår gårdag. Vi gjorde ju en massa mys igår också.

(Skriver i nutid)

I förrgår samlades drygt 1000 personer som trotsade regnet och gick mot ALS. Ni vet ju att jag för någon månad sedan skänkte en tavla till förmån för ALS-forskningen som såldes på Tradera.

Den här. 2.600 kr ropades den in för. Vi levererade den till ett par här i Enköping för någon vecka sedan.

Arrangemanget på ”Gå mot ALS” i år var fantastiskt. Längs vägen kunde man lyssna på Mats Persson (en favoritmusiker), man fick fika på bulle & kaffe. Se barn ha dansuppvisning och kolla på Zumba.

Jag fick igår veta att ALS insamlingen sammanlagt fått in över 333.000 kr. Bara i Enköping. Ni vet Malin, som sedan 3 år tillbaka lider av ALS och vars film jag delade här på bloggen (den här – den får ni förresten fortsätta att dela om ni vill), hon var själv med och deltog i promenaden. Dock inte gåendes utan i sin permobil. Idag kan inte Malin prata längre, men hon har en ögonstyrd dator där hon kan titta på bokstäverna och forma ord.

Någon skrev på Facebook vad en promenad skulle hjälpa en ALS sjuk? En promenad (som kostar 100 kr i deltagaravgift) hjälper att uppmärksamma sjukdomen och att ge pengar till forskningen. Förra året gav ”Gå mot ALS” drygt 400.000 kr där hela Sverige deltog, 300.000 kr av dom kom från lilla Enköping. Det är alldeles för lite förstås.

Om du vill så får du gärna swisha och ge ett bidrag. Stora som små är självklart lika välkomna.

Swishnummer: 123 900 04 98


Efter vår promenad åkte vi ut till fantastiska Forsby Kvarn strax utanför Enköping. Ett fik/en restaurang som jag varit nyfiken på sååå länge. De har en stjärna i Whiteguide och ett av deras bakverk har vunnit pris. Så, det är ett ställe VÄL värt att besöka.


Denna glutenfria muffins med rårörda lingon och grädde till njöt jag av. Den är bakad på skrädmjöl. Så den var sådär härligt smulig. Det var en galet god muffins verkligen.

Det ligger ju intill vattnet så gissa om det var mysigt att sitta där och fika medan Milo kastade småsten i vattnet? Hur mysigt som helst. Önskar bara jag haft min ”braiga” kamera med mig men icke – det fick bli mobilbilder.


Vi avslutade med att skriva i gästboken. Milo skrev sitt eget namn också. Rekommenderar dig att åka dit nångång om du har vägarna förbi, det är faktiskt värt ett besök enkom för det.

Nähä, tidig morgon. Jag ska gå upp och jobba nu medsamma medan Milo fortfarande sover. Vi hörs sen igen då.

Kram Nina 💕

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.